Els Mossos adverteixen d'una nova cadena viral per robar-nos les dades

Es demana a les persones que posin imatges en blanc i negre contra càncer

Redacció
28 d'agost del 2016
Actualitzat a les 21:57h
El teu Facebook has pogut veure últimament moltes fotografies en blanc i negre amb el misteriós missatge de "repte acceptat". Es tracta com han avisat els Mossos d'Esquadra d'una cadena viral que només busca aconseguir les nostres dades per enviar-nos spam.

Com tantes cadenes abans, aquesta presumeix de ser per una bona causa, en concret de ser una acció "contra el càncer", tot i que no precisa com pot ajudar. El procediment és el següent, una persona posa la seva foto en blanc i negre amb el missatge "repte acceptat", la gent que comenta o pregunta sobre el post, se'ls hi envia un missatge privat a on expliquen les regles "del joc" i s'afirma que és una acció en contra la malaltia. 

Tot i que si el post fet és privat, no hauria de posar en perill les teves dades, el que sí que és segur és que l'acció no provoca cap benefici tangible pels malalts o els hospitals. Les cadenes de Facebook són un problema recurrent a la Xarxa Social amb diversos clàssics com la que promet que pàgina web serà de pagament si no fas una declaració específica el teu mur.