Mireia Vancells, de Terrassa, guanya el Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre

L'escriptora egarenca va presentar una novel·la que publicarà Cossetània Edicions

​Mireia Vancells, a l'esquerra, amb Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre, i el Conseller Santi Vila.
​Mireia Vancells, a l'esquerra, amb Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre, i el Conseller Santi Vila. | Cossetània
La Torre
27 d'agost del 2016
Actualitzat el 28 d'agost a les 11:09h

​Mireia Vancells, a l'esquerra, amb Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre, i el Conseller Santi Vila. Foto: Cossetània
 

L'escriptora Mireia Vancells, nascuda a Terrassa i resident al Maresme, ha guanyat el 34è Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre amb una novel·la presentada amb el títol provisional L'encàrrec, que publicarà Cossetània Edicions i que probablement es titularà L'home de Déu. Durant l'acte de lliurament del Premi, presidit conseller de Cultura Santi Vila aquest dimecres 24 d'agost a Vinebre, també es va presentar l'obra guanyadora de l'anterior edició, El nostre pitjor enemic, de Jesús Maria Tibau.

A L'encàrrec s'hi van alternant les trames de dues històries que acaben coincidint i fent saltar espurnes per a un final apoteòsic: un clergue novell barceloní explica com va començar el seu declivi quan, a mitjans del segle XX, va rebre l'estrany encàrrec per part del seu arquebisbe de fer l'inventari de totes les obres que han de passar a altres diòcesis. En el viatge descobreix i se sorprèn de com és la vida a la Catalunya interior i se sent atret per una noia enigmàtica de qui voldria allunyar-se. En paral·lel, es narra la trajectòria d'una família de bruixes que, generació rere generació, es va allunyant de la màgia blanca que feien per ajudar i guarir la gent amb plantes remeieres, per acabar sent devotes del maligne, que també els fa l'encàrrec de la seva vida…

Mireia Vancells (Terrassa, 1964) és llicenciada en Filologia Anglogermànica per la UAB i té la vocació d'explicar històries des del 2008. El 2012 va guanyar el Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils amb la novel·la Negra memòria, que ja va publicar Cossetània. També és autora de El secret de la Germandat (2009) i La carpeta de Vílnius (2015).