L'Ajuntament de Terrassa rehabilitarà la façana de la Casa Alegre de Sagrera

Les obres consisteixen en el manteniment i la rehabilitació dels merlets de la façana de l'edifici, on s'han detectat esquerdes a causa del pas del temps

La Torre
23 d'agost del 2016
Actualitzat el 24 d'agost a les 21:55h
La Casa Alegre de Sagrera, al carrer de la Font Vella.
La Casa Alegre de Sagrera, al carrer de la Font Vella. | ND

La Casa Alegre de Sagrera, al carrer de la Font Vella. Foto. ND
 

El proper dijous, 25 d'agost, començarà la intervenció de rehabilitació i manteniment de la façana de la Casa Alegre de Sagrera, situada al carrer de la Font Vella, 29-31. La Casa Alegre de Sagrera és una de les seus del Museu de Terrassa i un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Tot i que data de principis del segle XIX, l'immoble va ser reformat el 1911 segons un model eclèctic modernista d'habitatge de burgesia industrial de l'època.

Les obres consisteixen en el manteniment i la rehabilitació dels merlets de la façana de l'edifici, on s'han detectat esquerdes a causa del pas del temps, per tal d'evitar que aquests i d'altres elements de la façana es facin malbé. Durant l'execució de la intervenció se sanejaran les zones afectades per les fissures, se segellaran les esquerdes i es col·locarà un sistema de reforç metàl·lic a alguns llocs concrets.

Tallat el trànsit als vehicles
L'actuació requerirà de la col·locació d'una bastida, el que obligarà a tallar el carrer de la Font Vella al trànsit dels vehicles autoritzats i de càrrega i descàrrega entre tres i quatre setmanes.

Tot i el tall de trànsit, els usuaris tindran accés a l'únic aparcament privat del carrer, ja que no necessiten passar per la zona d'obres. Aquestes restriccions també obliguen a modificar la ubicació dels contenidors que hi ha a la confluència del carrer del Puig Novell amb el de la Font Vella. Aquest punt de recollida de residus serà reubicat en un espai proper per tal de minimitzar les molèsties pel veïnatge.

Està previst que la part exterior de l'obra i, per tant, el tall del carrer, es prolongui durant tres o quatre setmanes, tot i que els treballs a l'interior poden continuar durant més dies. El projecte té un pressupost de 13.512,97 euros (IVA inclòs) i ha estat encarregat per part de l'Ajuntament de Terrassa a l'empresa Construcciones Fertres, SL.