Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Ullastrell

També se'ls va denunciar per un delicte de defraudació de fluid elèctric valorat per la companyia subministradora en aproximadament 19.000 euros

La plantació de marihuana localitzada a Ullastrell.
La plantació de marihuana localitzada a Ullastrell. | M.E.
La Torre
21 d'agost del 2016
Actualitzat el 22 d'agost a les 8:37h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van detenir, el 16 d’agost, dues persones de 26 i 30 anys, veïns d'Ullastrell com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues i un delicte per defraudació de fluid elèctric.
 
Els Mossos d’Esquadra, a principis d’agost, van iniciar una investigació al voltant d’un domicili d’Ullastrell des d’on s’escoltava un soroll fort i constant de ventiladors o compressors d’aire condicionat en funcionament tant de dia com de nit. A banda, també se sentia molta olor de marihuana que sortia de l’edifici.
 
Davant d’aquests indicis, els agents van sol·licitar a la companyia elèctrica que comprovessin si, des del domicili, s’estava manipulant el sistema elèctric per tal d’evitar pagar l’elevat cost que comporta una instal·lació d’aquestes característiques. Després de la inspecció feta per la companyia d’electricitat va certificar que hi havia hagut una manipulació del comptador de la llum que impossibilitava fer una lectura real del consum.
 
Amb tot, els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll al domicili investigat el mateix dia 16 d’agost. Dins del domicili els agents van localitzar  365 plantes de marihuana i 1 quilo 302 grams de cabdells de marihuana assecant-se.
 
A banda, també es van localitzar cinc paperines de presumptament “Cristall” i dues pastilles de MDAMA (èxtasi), a més d’una caixa de cartró plena de bossetes monodosis preparades per distribuir les drogues, 7 ventiladors i 22 llums de 600W cadascuna.
 
El sistema de cultiu estava en funcionament i en perfecte estat i la plantació  estava preparada per generar uns 12.166.6 grams de marihuana cada tres mesos.
 
El valor de la marihuana localitzada en el domicili tindria un preu en el mercat il·lícit de 31.880 euros aproximadament.
 
Els investigadors van detenir les dues persones que es trobaven dins el local per aquests fets.
 
Els detinguts van passar a disposició judicial el 18 d’agost de 2016 i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.