Cremen catorze hectàrees a la comarca durant la segona quinzena de juliol

El Pla d'informació i Vigilància contra incendis forestals a la demarcació de Barcelona compta amb un equip de 262 persones

Informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals.
Informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals. | Diputació de Barcelona
La Torre
17 d'agost del 2016
Actualitzat el 18 d'agost a les 7:36h
Durant la segona quinzena de juliol es van produir a les comarques barcelonines un total de 21 incendis de vegetació, dels quals 16 van afectar a zones forestals, amb 118,2 ha afectades. Aquestes xifres se situen per sota de la mitjana dels darrers 15 anys (2001-2015) per aquesta mateixa quinzena, que és de 217 ha afectades pel foc.

Per comarques, la més afectada és el Bages, on des de l'inici de la campanya d'estiu s'han cremat  90,5 ha en 13 incendis forestals i agrícoles, seguides de l'Anoia, amb 42, 4 ha i 11 incendis; la zona Penedès-Garraf, amb 15,8 ha i 17 incendis i el Vallès Occidental amb 14,2 ha i 12 incendis.

A la resta de comarques, com són el Vallès Oriental, Osona, el Baix Llobregat, el Maresme i el Berguedà, durant la segona quinzena de juliol les incidències en incendis han estat mínimes i amb uns valors acumulats al llarg de l'estiu que no superen una hectàrea les zones afectades pel foc en aquestes comarques.

Els informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI) han aconsellat i informat d'accions preventives a un total de 33.864 persones des de l'inici de la campanya, el 17 de juny, dissuadint 157 accions d'infracció  i detectant 503 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya.

El Pla d'informació i Vigilància contra incendis forestals per aquest estiu 2016, compta amb un equip de 262 persones que fan tasques d'informació i vigilància en 472.979 ha forestals de 268 municipis de Barcelona. Per a la realització d'aquest treball, els diferents equips disposen de 91 vehicles 4X4 per recórrer els diferents itineraris d'especial vigilància, especialment els llocs freqüentats per excursionistes , com zones d'esplai i lleure, per informar i controlar de possibles negligències, detectar punts de risc i dissuadir d'infraccions a la reglamentació contra incendis.

Aquest Pla finalitzarà l'1 de setembre, amb l'excepció de tres unitats de període reduït situades al nord d'Osona i el Berguedà, que han finalitzat la campanya el 16 d'agost.