Elevat risc d'incendi durant el cap de setmana, avisa Protecció Civil

Anoia, Bages, Moianès, Baix Empordà Gironès, Priorat, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta, les comarques més afectades

Redacció
30 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:03h
Protecció Civil ha demanat extremar la precaució davant l'elevat risc d'incendi durant aquest cap de setmana, sobretot dissabte el matí per l'episodi de calor previst, la baixada d'humitats relatives i l'entrada de vent.

A Terrassa i a la resta del Vallès Occidental s'ha activat al Pla ALFA 2. Es romana trucar al 112 en cas de veure fum.

Les nou comarques amb major risc són: Anoia, Bages, Moianès, Baix Empordà Gironès, Priorat, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta. A més, en els municipis en què s'activarà el Pla ALFA 3 se suspendran totes les autoritzacions d'activitats que poden generar perill d'incendi forestal.

Pel que fa als treballs de sega de cereal, les màquines que treballin en aquests municipis hauran de comunicar l'inici de l'activitat i la seva situació al Cos d'Agents Rurals i caldrà que disposin de mitjans d'extinció d'incendis addicionals.

En total seran 46 els municipis afectats pel nivell 3 del Pla ALFA, on no es prohibirà la sega però s'intensificaran els controls, obligant a haver-hi mitjans d'extinció extraordinaris que acompanyin els treballs. Són els següents: Rubió, Capellades, Carme, la Torre de Claramunt, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí, Òdena, Castellolí Avinyó, Talamanca, Artés, Sallent, Paüls, Xerta, la Bisbal d'Empordà, Forallac, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Cassà de la Selva i Llagostera, Calders, Cornudella de Montsant, Ulldemolins, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, la Figuera, Margalef, la Bisbal de Falset, Cabacés, la Morera de Montsant, Riba-roja d'Ebre, Flix i la Palma d'Ebre, Almatret, la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs, la Fatarella, Batea, Gandesa, Bot, Caseres, Prat de Comte, Horta de Sant Joan i Arnes.