Un expert alerta: els xats de WhatsApp no són tan segurs com semblen

Un investigador d'iOS, Jonathan Zdziarski, explica com aconseguir eliminar les converses per complet

Les converses de WhatsApp no s'esborren del tot encara que «esborris la conversa»
Les converses de WhatsApp no s'esborren del tot encara que «esborris la conversa» | Pixabay
Redacció
29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:51h
Els xats de WhatsApp no s'esborren sinó que queden emmagatzemats després d'haver donat l'ordre d'eliminar; fins i tot, després d'haver clicat en "esborrar tots els xats". Tal com ha demostrat un investigador d'iOS, Jonathan Zdziarski, les converses només s'esborren quan es desinstal·la l'aplicació.

Zdziarski ho explica en un article del seu bloc que recull el mitjà The Verge. Per tal de verificar aquest fet, l'investigador va instal·lar l'app i va començar a moure diversos fils, segons relata. Després de clicar damunt l'opció "esborrar tots els xats" la base de dades queda intacta i els arxius es poden recuperar a través de qualsevol sistema de còpia de seguretat remota, diu Zdziarski.

"La qüestió fonamental aquí és que la comunicació efímera no ho és en el disc", explica l'expert. Aquest problema no només es troba en el WhatsApp, també s'ha registrat en l'iMessage d'Apple. De fet, la majoria d'empreses de missatgeria deixen un rastre similar. Això fa que torni la polèmica sobre les lleis que poden emetre que Apple mostri els registres de WhatsApp que inclouen missatges eliminats, fet que ajudarà a minvar la privacitat de l'usuari.