Treuen els dos lleons que vigilaven el Teatre Principal de Terrassa

Les escultures que custodiaven la façana de l'emblemàtic edifici han estat retirades per motius de seguretat

Retirada de les escultures dels lleons situades als extrems del teatre Principal.
Retirada de les escultures dels lleons situades als extrems del teatre Principal. | Cristóbal Castro
La Torre
29 de juliol del 2016
Actualitzat el 30 de juliol a les 8:49h
El Teatre Principal de Terrassa ha renunciat temporalment a lluir la seva façana per motius de seguretat. L'emblemàtic edifici centenari, propietat de l'Ajuntament de Terrassa, haurà de ser sotmès a algunes reparacions per garantir-ne la màxima seguretat. Des de fa algunes setmanes la instal·lació es troba tancada, coincidint amb el període estival.

La calamarsada del passat 18 de juny va malmetre alguns elements de la façana del Teatre Principal. Especialment danyat va resultar el grup escultòric del centre de la façana: el cap d'una escultura va caure i va quedar esmicolat. Per això, aquesta setmana s'ha procedit a la cobertura parcial de la façana amb una xarxa, a fi d'evitar més despreniments fins que s'arrangi definitivament l'edifici.

De l'actuació duta a terme al Teatre Principal entre dimecres i dijous va destacar la retirada dels dos lleons que custodiaven la façana, situats a banda i banda. Des de la seva posició a la teulada passaven desapercebuts, però un cop retirats i deixats a terra van ser l'atracció d'alguns vianants. A les portes de l'edifici i a l'espera de ser protegits, recordaven els lleons del Congrés de Diputats de Madrid.

El Teatre Principal de Terrassa és una edificació teatral els orígens de la qual es remunten al 1866, per a l'esbarjo de la burgesia industrial de la ciutat. L'edifici està inclòs al catàleg del patrimoni historicoartístic i és obra de la reforma de 1911, d'Enric Catà i Francesc Guàrdia.

El 24 de març de 2011 i coincidint amb l'any del seu centenari, es va fer l'acte d'inauguració de les obres de remodelació, que havien començat el mes d'abril de 2007 a càrrec dels arquitectes Xavier Fabré i Lluís Dilmé. Ara té una superfície total de 4.530 metres quadrats (en diverses plantes) i 623 butaques entre platea i amfiteatre, a més d'un centenar de localitats més a la Sala de la Cúpula.
 

Galeria de fotos de la retirada de les escultures dels lleons