Terrassa acollirà l'inici del procés participatiu sobre la reforma horària

Al setembre hi haurà dues sessions per a promoure el debat sobre els horaris

Redacció
29 de juliol del 2016
Terrassa serà la ciutat on la Generalitat de Catalunya engegarà la campanya de difusió i el procés participatiu al voltant de la reforma horària, que el Govern català vol implementar al llarg de 2017. Així ho van acordar la regidora de Qualitat i Transparència i Usos del Temps, Meritxell Lluís, i el director del programa d'Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat, Roger Buch, en una reunió mantinguda recentment.

El procés, que arrencarà després de les vacances estivals, té per objectiu donar a la ciutadania l’oportunitat d’expressar la seva opinió sobre com fer efectiva aquesta reforma. Així, es programaran 12 sessions presencials arreu del territori català, que serviran per debatre els reptes i les oportunitats que ofereix la reforma horària al conjunt de la societat catalana. En aquests debats, la ciutadania podrà aportar el seu punt de vista sobre com implementar els canvis que comporta la reforma horària en el funcionament quotidià de la societat.

Les sessions inicials tindran lloc a Terrassa el 20 i el 27 de setembre. La primera, el dia 20 a les 18 h, serà una conferència sobre la reforma horària i la participació ciutadana a càrrec del diputat al Parlament i impulsor de la reforma, Fabián Mohedano. La segona, el dia 27 de 16.30 a 20 h, consistirà en un debat que desenvoluparà el procés participatiu. Les dues sessions tindran lloc al Casal de la Gent Gran Ca n’Aurell (c/ de Nicolau Talló, 191).

El Govern municipal valora molt positivament que la Generalitat comenci el procés participatiu a Terrassa, una ciutat capdavantera en la promoció i implantació de polítiques relacionades amb els usos del temps i la reforma horària. Des de 2008 i fins a l’actualitat, l’Ajuntament ha impulsat diferents actuacions en aquest sentit. Una de les més rellevants va ser al 2014, en ser un dels primers municipis a adherir-se a la Iniciativa per a la Reforma Horària, que es va posar en marxa a finals de 2013 sota el lema “Ara és l’hora”. 

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament està elaborant tot un seguit d’accions i activitats a desenvolupar a partir d’aquesta tardor, encaminades a la promoció i difusió de la reforma horària, i continuarà donant suport a les iniciatives que facin possible fer la transició cap a aquesta reforma i interactuar amb els diferents agents implicats a la ciutat per a potenciar-ne el debat.

La reforma horària, impulsada per la societat civil a través de la Iniciativa per a la Reforma Horària, vol fer efectiu un canvi dels usos del temps envers un model més racional i concordant, tant amb els estàndards europeus com amb la cronobiologia de les persones. El Govern de Catalunya ha manifestat el seu compromís d’implementar-la amb l’horitzó de 2017.