L'Ajuntament de Terrassa cedeix el Catalunya al programa «Salvados»

L'equipament municipal acollirà l'estrena del programa dedicat al vaixell de salvament de persones refugiades de Proactiva Open Arms

Cues a les portes del Cinema Catalunya.
Cues a les portes del Cinema Catalunya. | Cristóbal Castro
La Torre
29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:57h
L’Ajuntament de Terrassa cedirà el Cinema Catalunya a la iniciativa solidària del programa de La Sexta “Salvados”, dirigit pel periodista Jordi Évole, per estrenar el programa dedicat a l’Astral, el vaixell de salvament de l’organització Proactiva Open Arms, una de les entitats que porten a terme al Mar Mediterrani tasques de salvament de persones refugiades. Així, el programa s’estrenarà al Cinema Catalunya abans de la seva emissió per televisió. La decisió és fruit d’un acord de la Junta de Portaveus, a proposta de Terrassa en Comú, i dóna resposta a la crida del programa “Salvados” a exhibidors i propietaris de sales de diferents ciutats per estrenar el programa sobre l’Astral amb la finalitat de finançar la tasca de Proactiva Open Arms al Mediterrani, atès el compromís de l’Ajuntament de Terrassa en l’acollida a les persones refugiades.

A Terrassa el programa s’estrenarà durant el proper mes d’octubre i la iniciativa es divulgarà a través de la Taula de Refugiats i del Consell de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Terrassa.

El darrer projecte de Proactiva Open Arms ha estat l’adquisició d’un vaixell, l’Astral, per estendre la seva tasca a les rutes entre Líbia i Itàlia per salvar les persones que busquen refugi a Europa. El programa de televisió “Salvados” s’ha embarcat en aquest vaixell per enregistrar un programa sobre la tasca que du a terme aquesta organització i explicar la crisi humanitària que es viu a les aigües del Mediterrani.

L’acord de Junta de Portaveus considera que la ciutadania organitzada és avui la protagonista en les tasques de salvament al Mediterrani per fer front a la política de fronteres de la Unió Europea i a la manca de l’establiment de vies segures per a l’acollida de persones refugiades. Aquesta política ha derivat, en el que portem d’any, en la mort de gairebé 3.000 persones que intentaven creuar el Mediterrani en busca de refugi i fugint de conflictes, guerres o de la misèria imposada.