Les candidatures que opten als càrrecs de Partit Demòcrata, avui a Terrassa

L'acte es farà a les vuit del vespre a l'Hotel Don Cándido de la Rambleta

ACN
20 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:25h
El Partit Demòcrata Català (PDC) ha començat aquest dilluns a Girona el seguit d'actes de presentació al territori de les candidatures que opten als càrrecs de direcció del partit. L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, que encapçala, juntament amb la consellera Neus Munté, l'única candidatura a la presidència del partit ha reivindicat l'herència de Convergència. "Si abans dèiem que sense Convergència no hi hauria independència, ara diem que sense el PDC no hi haurà estat català", ha afirmat Mas que ressalta que la refundació "no neix del no-res", sinó que és la resposta a la necessitat d'eixamplar les bases del partit per construir un país "atractiu i sòlid". 

Al llarg dels propers dies i fins a les votacions, que seran els dies 22 i 23 de juliol, els candidats seran a Sort, Lleida, Barcelona, Terrassa, Tarragona i Tortosa. A la ciutat l'acte es farà aquest dimecres 20, a les vuit de la tarda. Es presentaran a les Federacions de Comarques Centrals i BCN Comarques. A l'Hotel Don Cándido,  a la Rambleta del Pare Alegre, 98, Terrassa).
 
La primera presentació ha estat a Girona, on gairebé tots els candidats han explicat per què han decidit postular-se per ocupar aquests càrrecs, han detallat els seus plans de mandat i quin tipus d'organització proposen. Els actes són oberts als associats i als simpatitzants. El de Girona ha aplegat unes 200 persones a l'hotel Carlemany.

L'únic òrgan que ja està decidit és la presidència del PDC perquè s'ha presentat una sola candidatura liderada per l'expresident del Govern Artur Mas i la consellera Neus Munté. Durant la seva intervenció, Mas ha ressaltat que el procés de tria dels dirigents del partit està essent "una bassa d'oli" que no té res a veure amb els "aquelarres" o les "batusses" que hi ha durant les primàries a altres països, com als Estats Units. "Això deu voler dir que som gent molt civilitzada i que tenim clar que ho volem fer junts", ha destacat.

Mas també ha reivindicat els orígens del partit i ha recordat que el PDC no neix "del no-res" sinó que és l'evolució de Convergència. En aquest sentit, ha afirmat que quan es va comprometre a liderar la refundació del partit podia haver optat per un camí de canvi intern, menys traumàtic, però va apostar per crear un nou partit que sigui l'eina per dur Catalunya "on volem arribar". "Sense la CUP podem arribar a un estat català però sense el PDC no podrem", ha advertit. 

La direcció executiva del partit té dues candidatures, la del líder de Reagrupament Ignasi Planas i el tàndem format pels diputats Marta Pascal i David Bonvehí. Les dues candidatures han exposat les propostes per tenir una direcció més dinàmica, amb més vinculació al territori i han posat èmfasi en la necessitat de fundar el nou partit i fer-lo créixer "des de baix".