Terrassa s'adhereix a la iniciativa per un salari mínim de 1.000 euros

L'Ajuntament de Terrassa aprova al ple de juny la proposta d’ERC-MES per unir el municipi a la iniciativa ciutadana per un sou digne “Anem a Mil”

La Torre
01 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:05h
Terrassa es converteix des d'aquest divendres en la 21a ciutat de Catalunya en adherir-se a la iniciativa ciutadana "Anem a Mil". Una proposta engegada des del grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres i que portarà que, des del Consistori, s’adopti una política clara de promoció d’un salari digne.
 
"No es tracta només de sumar-se a la campanya de denúncia contra un salari mínim interprofessional insuficient i injust, fixat pel govern espanyol en 655 euros al mes", argumenten des d'ERC sinó que la proposta aprovada a Terrassa també se suma a les demandes de la iniciativa popular per adquirir "compromisos concrets en l’àmbit municipal que propiciïn un canvi necessari per assolir un salari mínim just".
 
Així, la proposta, aprovada amb l'abstenció de C's i Partit Popular, compromet l’Ajuntament de Terrassa a assegurar que les retribucions de tot el personal municipal, directe o indirecte, no siguin inferiors a mil euros. Una mesura que portarà a estudiar i, si s'escau, adoptar mesures normatives necessàries per incentivar totes les empreses contractades o concessionàries de l’Ajuntament a complir aquest mínim.
 
Un objectiu on, des de Terrassa, s’ha volgut pensar també amb les persones contractades en els plans d’ocupació municipals, sol·licitant als organismes supramunicipals promotors dels mateixos a dur a terme els canvis pertinents per sumar-se a aquest moviment per la dignitat dels treballadors.
 
Finalment, l’acord aprovat a Terrassa servirà per engegar un pla de treball amb les empreses, comerços i sindicats per difondre, treballar i arribar a establir el Salari Mínim de 1.000€ en totes les empreses del municipi.