26-J: Una participació a Terrassa sis punts més baixa

Un 66,06% dels egarencs han passat per les urnes aquest diumenge

Lluïsa Tarrida
26 de juny del 2016
Actualitzat a les 23:05h
La baixa participació ha evitat aglomeracions als col·legis electorals
La baixa participació ha evitat aglomeracions als col·legis electorals | Foto: Ramon Navarro

La baixa participació ha evitat aglomeracions als col·legis electorals Foto: Ramon Navarro


Les eleccions d'aquest 26-J havien batut ja d'entrada un rècord. I no positiu, precisament. I és que els comicis al Congrés espanyol semblaven condemnats a tenir la participació més baixa de la història. Segons indicaven les dades de l'Ajuntament de Terrassa, a les 19.45h, tan sols un 61,58% del cens hauria passat per les urnes. La xifra queda lluny del que fins ara havia estat la participació més baixa, la registrada l'any 2000, amb un 63,40%.

No obstant, a última hora han repuntat i s'han situat finalment amb el 66,06%, segons dades del Ministeri de l'Interior. Així doncs, malgrat que durant tota la jornada la diferència respecte als anteriors comicis s'ha anat pronunciant, arribant a més de 12 punts finalment s'ha quedat en només sis. En els darrers comicis, celebrats el passat 20 de desembre, el percentatge es va enfilar fins al 72,28%. 

Aquesta baixa participació s'ha traslladat en tranquil·litat al llarg de tota la jornada als col·legis electoral de la ciutat. Sense massa aglomeracions -només amb algun pic d'afluència a mig matí- els membres de les meses han viscut una jornada prou relaxada. 


 

Evolució històrica de la participació a Terrassa Foto: Aj. Terrassa