L'Escac impulsa el nou talent

L'escola de cinema s'ha encarregat de la producció de sis òperes primes fetes per 36 estudiants del màster de cinematografia

Fotograma de la pel·lícula «Blue Ray», dirigida per l'estudiant de màster Pedro B. Abreu
Fotograma de la pel·lícula «Blue Ray», dirigida per l'estudiant de màster Pedro B. Abreu | Escac
Redacció
23 de juny del 2016
El primer màster oficial de cinematografia de l'Escac encara ja la recta final amb l'estrena imminent de sis pel·lícules fetes pels seus alumnes. El 2014, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya va començar el projecte de producció de sis pel·lícules fetes per 36 alumnes talentosos. Ara, els sis títols ja estan acabats i el pròxim pas és estrenar-los en els propers dos anys. L’Escac ha destinat 360.000 euros al programa (40.000 per film), tot i que alguns projectes han aconseguit atreure inversors i assolir una sòlida base econòmica, de un milió d’euros en alguns casos.

Mi querida cofradia és una de les propostes, una comedia amb la presència de Concha Velasco que segons la directora, Marta Díaz De Lope Díaz,  “denuncia la situació de la dona amb un missatge molt respectuós”. Una altra de les pel·lícules és The girl from the songd’Ibai Abad, una història d’amor rodada en anglès al festival psicodèlic Burning Man que se celebra al desert de Nevada. La pel·lícula connecta dos mons oposats, la burgesia londinenca i la volàtil psicodèlia dels assistents al festival, els dos protagonistes venen de llocs molt diferents però s’acaben trobant per trencar-se els esquemes.

Una altra història d’amor tractada des d’un altre enfocament és la de Blue Rai, dirigida per Pedro B. Abreu. Un jove vol cridar l'atenció de la noia que l'acaba de deixar i, per això, decideix segrestar vuit persones. Les xarxes socials convertiran el romàntic delinqüent en un fenomen social. Entre els títols, també hi ha lloc pel thriller psicològic de la mà d’Ignacio Tatay i la seva primera pel·lícula La otra casa, basada en una història real.

Les altres dues pel·lícules són Salvación, de Denise Castro, i Para no desaparecer, de Josecho de Linares. La primera és una història de vampirs i la segona un drama que tracta el tema de la necessitat humana de deixar petjada.