Premi per al diari The Legend of Ink de l'escola Goya de Terrassa

El projecte engegat per alumnes del centre egarenc ha estat recompensat amb un tercer premi en el concurs El País de los Estudiantes

E.P.
25 de juny del 2016
L'escola Goya de Terrassa ha quedat en tercera posició en la XV XV Edició del concurs El País de los Estudiantse. El centre egarenc ha vist recompensat el seu esforç en el projecte de diari de paper The Legend of Ink.  

Així ho ha donat a conèixer el grup Pressa, que ha destacat que les noves tecnologies i l'actualitat local han ocupat un "lloc especial" en els periòdics d'aquesta edició dels guardons, el lliurament dels quals s'ha tingut lloc a la seu de El País a Madrid, amb el patrocini d'Endesa.

En primer lloc, ha quedat l'IES Vicente Medina d'Archena (Múrcia) ha guanyat el primer premi pel seu mitjà digital Letra a letra, i ha rebut un xec per a viatges d'estudi per import de 12.000 euros. El segon lloc ha estat per al centre Luther King (Sant Cristóbal de la Llacuna, Santa Cruz de Tenerife), pel seu diari en paper La Expresión

Durant el present curs escolar, els participants en el concurs han emulat una redacció periodística, exercint els rols de redactors, maquetadors i il·lustradors per dissenyar els seus mitjans. El principal eix dels seus continguts ha estat el periodisme social, que els ha submergit en les diferents problemàtiques que emboliquen el seu entorn local.

Els guanyadors han rebut xecs per a viatges d'estudi per valor de 12.000 euros (primer premi), 9.000 euros (segon premi), i 6.000 (tercer premi). A més, cada centre ha rebut un xec addicional de 6.000 euros per a equipament informàtic.

Els alumnes guanyadors en les diferents categories dels Premis Especials han rebut com a premi una tableta, mentre que els guanyadors del premi Millor Contingut Multimèdia han realitzat una visita d'equip a les instal·lacions de Cadena SER.