Nou desfibril·lador a Ullastrell

Està ubicat a l'entradeta de l'ascensor de l'Ajuntament, a peu del carrer Serra

La Torre
25 de juny del 2016
Ullastrell, a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona, ha adquirit un nou aparell de DEA, que des de dimecres 22 de juny està situat a l'edifici de l'Ajuntament, a l'entradeta de l'ascensor tocant al carrer Serra. Amb aquest ja són 2 els aparells desfibril·ladors que té el municipi.

Amb tots els estris necessaris per al seu ús a la butxaca posterior, la funció de l'aparell és poder ajudar a algú que ha patit una parada càrdio-respiratòria, o atac de cor, administrant una descàrrega elèctrica controlada a l'afectat per tal de restablir-li la funció cardíaca, i fer els primers auxilis mentre no arriben els serveis mèdics.

Aquest aparell disposa també de pòsits infantils, a diferència del DEA ubicat al Casal que només en té per adults i està ubicat a l'aire lliure per què pugui ser de fàcil adquisició en qualsevol moment d'emergència.

Si es donés una emergència, el desfibril·lador instal·lat pot ser utilitzat per qualsevol persona tot seguint les instruccions de veu que l'aparell va donant. En aquest sentit, després que realitzi la descàrrega, el qui assisteixi haurà de realitzar una reanimació càrdio-pulmonar a l'afectat, de la manera com l'aparell indica. Convé destacar que l'empresa responsable del DEA, CardioSOS, ja va realitzar una formació especifica i adequada a divers personal del municipi per tal de garantir una millor atenció si mai se n'hagués de fer ús i ara novament, al mes de juliol es formaran a 8 persones més. Son treballadors de l'Ajuntament, Casal, Escola i Llar d'Infants.

Així mateix, al setembre es preveu fer una formació genèrica oberta a persones del municipi per tenir nocions bàsiques de com utilitzar un DEA. Més endavant ja es passarà informació corresponent.