Manifestació per reclamar una Terrassa amb menys cotxes i aire net

BiciTerrassa Club convoca una concentració per demanar que el nou Pla de Mobilitat aposti per restringir la circulació de vehicles i apostar per les bicicletes i els vianants

La Torre
27 de juny del 2016
Aquest dimarts dia 28, a les set de la tarda tindrà lloc una manifestació davant de l'Ajuntament de Terrassa. La convocatòria està realitzada per BiTer Terrassa i l'objectiu és demanar que el Pla de Mobilitat Urbana garanteixi "menys cotxes i més aire net". 

Bici Terrassa manifesta el seu desig que el nou pla "sigui un compromís clar cap a una mobilitat amb menys cotxes circulant i ocupant espai als nostres carrers" i reivindiquen que:

-  Volem respirar aire net: Terrassa és la segona ciutat més contaminada de Catalunya. La contaminació afecta la salut física i mental dels nostres fills, i no podem seguir vivint com si aquí no estigués passant res. Cal implantar restriccions als vehicles contaminants a la nova ZUAP del centre i també a la resta de barris.

-  Volem que els nostres fills puguin anar amb seguretat a l’escola i a tot arreu: No ens podem permetre ni un sol atropellament més. La ciutat ha de ser segura per als nostres nens i per a tothom, davant de les escoles i a tots els carrers. Cal implantar el límit a 30 km/h a tots els barris, fer campanyes pedagògiques i de controls d’infraccions, i acabar d’una vegada amb les dobles files davant de les escoles.

-  Volem que les bicicletes puguin circular per tots els carrers: Les persones que vulguin anar amb bicicleta, ho han de poder fer ocupant el centre dels carrils de circulació, amb tota la tranquil·litat, evitant així les voreres. Cal fer molta pedagogia i deixar molt clar aquest dret que ve del Reglament General de Circulació i que és una de les estratègies principals del Pla de Mobilitat.

-  Volem unes voreres per a les persones: Més de la meitat dels desplaçaments a Terrassa es fan a peu, per tant cal prioritzar al màxim la qualitat de les voreres i dels espais per on caminen les persones, tenint en compte TOTA la població. No hi pot haver vehicles aparcats ni circulant i cal especialment posar fi a l’aparcament de motos a sobre de les voreres.