Set tiradors de l'Esgrima Terrassa, al Campionat de Catalunya 2016

Els components egarencs a la cita nacional
Els components egarencs a la cita nacional | Foto: CECT
La Torre
23 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:35h

Els components egarencs a la cita nacional Foto: CECT


Aquest passat diumenge 19 de juny va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú els Campionats de Catalunya d'esgrima 2016. La competició va ser organitzada per la Federació Catalana d'Esgrima i la Sala d'Armes Garraf. Els Campionats de Catalunya són una prova selectiva, en la qual per participar s’ha d’estar entre els 36 millors homes i les 24 millors dones del rànquing de la Lliga Catalana Absoluta. Per aconseguir-ho, s’ha d’haver demostrat regularitat i ambició durant l’any en totes les proves del circuit.
 
El Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa va aconseguir classificar 7 esgrimistes en modalitat individual. En espasa masculina, Jordi Llibre, Arnau Guiteras, i Josep Ashi, a banda de Bernat Tobella que els va acompanyar per equips. Cal mencionar la baixa de darrera hora d’Oriol Camps, que tot i ser infantil havia aconseguit també la destacable classificació al campionat absolut per mèrits propis. I en espasa femenina, els egarencs aportaven Irene Rivera, Marina Roncal, Anna Esteve i Paqui Sánchez.
 
A nivell de resultats destaca els vuitens de finals aconseguits per Jordi Llibre. Tot i fer una molt bona poule, els marcadors no van fer justícia, ja que va perdre fins a 3 assalts per la mínima, (5 tocats a 4). Això el va relegar als llocs baixos de la classificació i li augurava una eliminatòria molt complicada. Tot i això, es va sobreposar, i va enfrontar-se a Kevin Forcadell (SEA), i va guanyar-lo fent un ús hàbil de les fintes i els contraatacs composats contra el ferro del rival. Ashi i Guiteras, encara cadets, van donar una exhibició d’actitud, plantant cara en tot moment a esgrimistes veterans amb molts més campionats sobre les espatlles que ells. Es perfilen com a espases a tenir molt en compte en el futur de l’esgrima egarense.
 
En espasa femenina, Esteve i Rivera van arribar fins als vuitens de final. Rivera va fer una bona poule, amb 3 victòries i una derrota per la mínima (5 a 4) contra la seva ex-companya de club Clara Anyó (SAM). Així va avançar rondes plantant-se als vuitens de final, on es va trobar una de les fermes candidates al títol, la Marta Sanjosé. Anna Esteve, per contra, va començar nerviosa i va fer una poule discreta, però va recuperar la concentració a setzens de final i va vèncer amb autoritat a Imma Manresa (SAM) mantenint en tot moment la iniciativa en un combat alegre i vibrant, deixant molt bones sensacions a la pista. A vuitens, una intractable Júlia Calventus li va barrar el pas a quarts dominant en tot moment els tocats a l’avançada. Roncal i Sanchez, amb determinació, van plantar cara un cop més a les poules, i tot i que aquest cop no van passar el primer tall, van endur-se un munt d’aprenentatges.
 

L'egarenc Josep Ashi, en combat Foto: CECT

 
espasa masculina, quarts per equips.
 
Per equips, la bona notícia va ser la quarta posició aconseguida per l’equip masculí. La veterania de Jordi Llibre va valdre d’inspiració per Ashi, Guiteras i Tobella, debutants en la competició. A la primera ronda, el CECT es va imposar al Club de Pentatló Torredembarra, passant a vuitens. Allà van superar l’eliminatòria contra el tercer equip del SAM per abandó d’aquests. A semifinals esperava el gran favorit, la Sala d’Esgrima Amposta, amb internacionals de la selecció nacional espanyola com Eugeni Gavaldà o Àngel Fabregat. Els egarenses van fer un excel·lent paper, però no va ser suficient. En la disputa per la medalla de bronze, es va imposar el quart equip del SAM, amb veterans experts com Raúl Olías, Manel Ferrer i Nacho Amiguet, tot i la combativitat dels joves i els boníssims parcials de Jordi Llibre.
 
Per Agustí Gasset, director esportiu del CECT, "a més del bon resultat de Llibre, Rivera i Esteve, el gran èxit del club és haver estat capaços de classificar fins a tres cadets a en una prova tan selectiva com el Campionat de Catalunya Absolut Individual. És un estímul per seguir millorant la formació dels nostres tiradors. L'assignatura pendent, però, és seguir treballant per fer més competitives les nostres noies, que tot i el seu gran compromís amb els entrenaments, encara han de donar el millor que tenen en competició".
 
Acabada la temporada de competicions, el proper repte del CECT és seguir creixent en nombre de practicants, i començar la propera temporada iniciant molts nous esgrimistes en totes les categories.