El cicle Sons Clàssics de Terrassa supera els 1.100 espectadors

Les jornades han incorporat un seguit d'activitats paral·leles als concerts, com ara classes i tallers participatius o la creació d'un cor de gospel

La Torre
23 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:48h
El cicle Sons Clàssics, organitzat per l’Ajuntament de Terrassa a través del servei de Cultura, ha tancat la vuitena edició amb una xifra de 1.127 espectadors als diferents espectacles que s’han programat, amb una mitjana d’ocupació del 74 per cent. Des del 21 de maig i fins el 18 de juny, el Sons Clàssics ha arribat a diversos escenaris repartits per tota la ciutat per tal d’acostar la música clàssica i contemporània a tot el territori, incidint en l’objectiu de democratitzar l’oferta cultural a Terrassa i fer-la accessible per a tothom. El cicle ha arribat a espais com el Mercat del Triomf, el Centre Cívic President Macià, la Llibreria La Temerària, la Plaça de l’Assemblea de Catalunya, la Casa Alegre de Sagrera o la Biblioteca del Districte 2, entre d’altres.

L’organització d’aquesta edició del Sons Clàssics ha comptat amb la participació de diferents agents i entitats terrassenques, vinculats al sector de la música clàssica. A mes dels concerts, el cicle ha incorporat un seguit d’activitats paral·leles, com classes i tallers participatius, la creació d’un cor de gospel per acompanyar un dels concerts, una jornada de piano lliure al carrer, assajos oberts o una mostra de llibres i CDs temàtics a la Biblioteca Central. Un seguit d’accions que han afavorit un increment del nombre d’assistents al cicle, passant dels 615 de l’any passat als 1.127 d’aquest 2016.

El tret de sortida del cicle el va donar el concert sorpresa que el cor i solistes dels Amics de l’Òpera i la Sarsuela de Terrassa van oferir el 21 de maig al Mercat del Triomf, al barri de Sant Pere. A partir d’aquell moment, es van oferir un seguit de concerts per diferents indrets i escenaris de la ciutat: casals de barri, centres cívics, teatres parroquials, biblioteques o espais patrimonials. Cada una d’aquestes actuacions va comptar amb la participació de professionals de la ciutat així com de professors i alumnes del Conservatori i altres escoles de música egarenques.

Després de vuit edicions, el Sons Clàssics s’ha consolidat dins l’oferta cultural de la ciutat, tant pel que fa a la qualitat de la programació com per la bona acollida del cicle entre la ciutadania i la implicació de les entitats i el sector musical.