Un total de 153.025 egarencs estan cridats a les urnes aquest diumenge

El dispositiu municipal presenta 244 meses electorals repartides en 46 col·legis electorals, i inclou la mobilització de prop d'un miler de persones al llarg d'aquest 26 de juny

La Torre
25 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:33h
Un total de 153.025 electors de Terrassa estan cridats a les urnes a les eleccions espanyoles d'aquest diumenge 26 de juny. Ho podran fer en 244 meses electorals repartides en 46 col·legis electorals (21 escoles, 15 equipaments cívics, 5 altres centres educatius i 5 equipaments diversos), els mateixos que en les anteriors Eleccions Generals.

Més de 1.000 persones participen en l’operatiu d’aquest diumenge. El gruix correspon a 732 membres de meses i 141 representants de l’administració, als que caldria afegir forces de seguretat, informadors, conserges, equips de muntatge, notificadors o personal de neteja, entre d’altres.

Per consultar si s’està inscrit al cens o el col·legi electoral on s’ha d’anar a votar es pot accedir a la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa, trucar al telèfon d’informació municipal 010, al telèfon d’informació de la Generalitat de Catalunya 012, o a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral: 901 101 900. El mateix diumenge 26 de juny, els electors es poden adreçar a les Oficines d’Atenció Ciutadana (que restaran obertes de vuit del matí a vuit del vespre) o als representants de l’Administració acreditats als col·legis electorals.

L’Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, amb la implicació d’altres administracions com ara la Junta Electoral de Zona i la Delegació del Govern. També cal recordar que Creu Roja ha posat a disposició dels electors un servei per tal de facilitar el dret al vot de les persones amb mobilitat reduïda. Tot i que el termini per sol·licitar per avançat aquest servei va acabar el passat dia 20 de juny, també existeix la possibilitat de demanar-lo el mateix dia trucant al telèfon 647 77 99 59 (segons disponibilitat). En aquest cas, però, el servei queda subjecte als recursos disponibles, amb prioritat per a les persones que l’hagin reservat prèviament.

Informació de la jornada

L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un dispositiu informatiu per a la jornada electoral d’aquest diumenge, 26 de juny, amb l’objectiu de mantenir informada la ciutadania i els mitjans de comunicació a través de diferents canals. El web municipal tindrà un apartat (www.terrassa.cat/eleccions) dedicat a les eleccions al qual es podrà accedir a través de la pàgina principal. En aquest apartat es podran consultar al llarg del dia les dades de participació al municipi, amb un mapa amb la participació per barris, així com els resultats corresponents a comicis anteriors. Un cop tancada la votació, la web municipal enllaçarà amb l’apartat de la web del Ministeri de l’Interior on apareixeran les dades de l’escrutini corresponent a la ciutat de Terrassa. De cara a dilluns, amb el 100% de l’escrutini, la pàgina oferirà tots els resultats dels comicis a Terrassa i les dades segregades per districtes i barris.

L’Ajuntament informarà també al llarg de la jornada electoral a través de les xarxes socials Twitter i Facebook de les possibles incidències que es puguin registrar durant la jornada electoral i de l’índex de participació.