CUP rebutja el seguici de Festa Major de Terrassa i no entrarà a la catedral

La formació municipa afirma respectar les creences religioses però considera que "han de quedar en l'ambit privat" i per això s'abstindran de participar en l'acte protocol·lari de diumenge

J.M.O.
22 de juny del 2016
Actualitzat el 23 de juny a les 9:35h

La CUP de Terrassa renuncia a tasques de Festa Major que li pertoquen com a grup municipal. "És el cas dels actes protocol·laris de diumenge, en relació al Seguici d'Autoritats que enllaçarà l'Ajuntament i la catedral. I que a més a més comptarà amb la presència del bisbe", rebla la regidora Maria Sirvent. 

La CUP "respecta les creences religioses de totes les persones, però considera que han de quedar en l'àmbit privat. No pas en l’administració pública". Es per això que renuncia a participar del Seguici, negant-se així a coincidir amb representants eclesiàstics. A pocs dies pel dia de la Diada LGTBI del 28 de juny, la CUP "no compartirà espai amb membres de l’Església Catòlica que al País Valencià alerten contra l’imperi gai que vol conquerir l’Estat". 

A més a més, tampoc no entrarà a la Catedral ni participarà de la missa. I igualment "hem de criticar que la corporació municipal participi d'un acte uniconfesional (el catòlic), i que a més a més l'equip de Govern introdueixi a la Catedral el penó municipal (exemplar històric de la bandera de Terrassa, que actualment queda a la Sala de plens)".   

"Creiem que la separació entre el fet públic i el confessional hauria d'estar més que superat en ple 2016, respectant així les creences (múltiples i diverses) que viuen a Terrassa. Es per això que visualitzarem aquest rebuig, simbòlicament, en la vestimenta de la regidora Maria Sirvent durant el Ball de Plaça. I és que aquest acte, per contra, està organitzat per la societat civil i no té res a veure amb creences particulars. De fet, els actes de cultura popular són un dels eixos fonamentals del que hauria de ser una Festa Major".