Fa vuit anys dels senyals enigmàtics en un camp de blat al costat de l'autopista

El responsable de la campanya era una empresa catalana de rom per promocionar la beguda de les illes Fiji

La Torre
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 8:52h
Montserrat, la muntanya màgica per excel·lència, sempre ha estat un dels centres d’atenció pels amants dels efectes paranormals. Hi ha diverses teories sobre el perquè de la seva peculiar silueta i, fins i tot, hi ha un grup de persones que s’hi reuneixen cada mes per divisar ovnis a l’horitzó.

Amb la majestuosa muntanya com a paisatge de fons, en un camp de blat sec i abandonat al peu del quilòmetre 36 de l’autopista C-16 i al costat de l’antiga carretera que va a Castellbell i el Vilar, va aparèixer el juny de 2008 el que s’anomena, en l’argot dels experts en aquestes qüestions, un cercle de collita atribuïble a éssers extraterrestres.

Per als més escèptics: un cercle de grans dimensions que conté figures geomètriques i que ha estat gravat al camp aixafant el blat.

Diversos veïns de la zona alertaven  a les autoritats locals de la seva aparició. Aquesta curiositat va suscitar l’interès de periodistes d’arreu de Catalunya i apassionats dels efectes paranormals que no van deixar de trucar a l’Ajuntament de Vacarisses demanant explicacions i informació d’allotjament a la localitat per tal d’anar a veure el cercle.

La Policia Local va decidir acompanyar els periodistes al lloc on es van trobar les marques per tal d’aclarir i identificar possibles indicis que aclarissin els fets. El camí d’accés al camp de blat era abrupte i difícil si no es feia amb un vehicle apte per transitar terrenys de muntanya. Per arribar al punt exacte calia ser coneixedor de la zona, tot i que es podia divisar des de l’autopista C-16.
 
El misteri es va resoldre. L'enigmàtic cercle a les collites que va aparèixer a Vacarisses
es va fer per la gravació d'un anunci publicitari. Tot i que en un primer moment es parlava d'una marca de cervesa, sembla el responsable de la campanya era una empresa catalana de rom per promocionar la beguda de les illes Fiji.