Terrassa té 27 punts de venda de petards autoritzats per Sant Joan

Consells i normes de seguretat per a la nit de Sant Joan | Llistat dels establiments autoritzats per dispensar pirotècnia aquests dies

La Torre
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:00h
Aquest any, l’Ajuntament de Terrassa ha autoritzat un total de 27 punts de venda de petards, els mateixos que l’any passat. D’aquests 27, deu són establiments i comerços amb permís per vendre productes pirotècnics i els 17 restants són instal·lacions temporals ubicades a la via pública amb motiu de la revetlla de Sant Joan. La gran majoria de les casetes instal·lades a la via pública van començar la seva activitat comercial entre l’11 i el 17 de juny, encara que dues van obrir l’1 de juny. Totes tancaran el 23 de juny.

Els punts de venda a la via pública es troben a les següents ubicacions:

 Av. Glòries Catalanes amb Pl. Pablo Neruda
 Zona verda entre c/ Icària i c/ Sicília
 Ctra. Castellar amb c/ Balaguer
 Rambla d’Egara, a l’alçada del no1
 Rambla Francesc Macià amb Av. Vallès
 Av. Vallès amb c/ França
 Passeig 22 de juliol amb c/ Mont Perdut
 Plaça de les Magnòlies amb Ronda de Ponent
 Avda. del Vallès amb c/ Extremadura
 Plaça de Joan Santamaria
 Avda. de Béjar amb Parc de les Nacions Unides
 c/ Sabadell davant Pl. de la Sardana
 Passeig de 22 de juliol amb c/ Puig i Cadafalch
 Passeig de 22 de juliol, a l’alçada del no356
 Pl. de Terrassa Industrial
 Pl. de la Tecnologia
 Av. de Can Jofresa amb Av. Santa Eulàlia

Els establiments autoritzats per a vendre articles pirotècnics durant tot l’any s’ubiquen a:

 c/ Doctor Aymerich i Gilabertó, 18
 c/ Watt, 150
 c/ Doctor Cistaré, 10
 c/ Mare de Déu dels Socors, 5
 c/ Alexandre Galí, 77
 c/ Doctor Calsina, 266
 c/ Mira-sol, 16
 Ctra. de Montcada, 202
 Ctra. de Montcada, 378
 c/ Pompeu Fabra, 78

Consells d'autoprotecció

L’Ajuntament de Terrassa està informant aquests dies a la ciutadania de les recomanacions i normes per a gaudir de la revetlla de Sant Joan amb la major seguretat possible. La pàgina principal del web municipal www.terrassa.cat inclou un destacat dedicat a la nit de Sant Joan, que remet als consells d’autoprotecció sobre pirotècnia i incendis forestals i al ban de l’alcalde relatiu a la diada de Sant Joan i a la prevenció d’incendis forestals. Trobareu tota aquesta informació a www.terrassa.cat/revetlles-de-sant-joan. El Consistori està fent també difusió dels consells de seguretat a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i del compte de Twitter del servei municipal de Protecció Civil @trsemergencies.

A l’hora de comprar petards, cal tenir en compte les categories en les quals es classifiquen en funció de l’edat de l’usuari i la potència de l’explosiu, i cal respectar les normes d’utilització que especifiqui cada tipus de pirotècnia. Es recomana no guardar cap article pirotècnic a les butxaques, no tirar coets agafant-los amb la mà, no fer focs d’artifici a menys de 500 metres del bosc ni en zones amb risc d’incendi i no ficar petards dins d'ampolles o maons, ni llençar petards a ningú. També s’aconsella a la ciutadania no tirar petards dins de casa i recollir la roba estesa i tancar portes i finestres per evitar el risc d’incendi.