Meritxell Batet a Terrassa: «Iglesias no està a l'alçada per ser president»

Iceta ha adit que "és el moment d'enviar Rajoy a l'atur" i Ballart que "La remuntada depèn de nosaltres"

Meritxell Batet, entre Jordi Ballart i Miquel Iceta
Meritxell Batet, entre Jordi Ballart i Miquel Iceta | Cristóbal Castro
Pau Garcia
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:15h

El PSC ha organitzat un míting a la plaça de Primer de Maig amb primeres espases, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la cap de llista catalana, Meritxell Batet, i el diputat al Parlament, Miquel Iceta. 

Meritxell Batet ha reflexionat sobre la soledat dels alcaldes socialistes “perquè ni el govern espanyol ni la Generalitat els ha acompanyat en els moments més difícils”. Batet ha lloat els alcaldes socialistes atribuint-los l’èxit de ser els que “més desnonaments han frenat en tot el país”, i de ser “els encarregats de donar solucions a tots els veïns i veïnes”. La Generalitat ha seguit rebent la crítica de la cap de llista, que ha acusat de deure “més de mil milions d’euros als ajuntaments”. 

Pel que fa als altres partits, Batet ha definit a Rajoy com a “un problema” i a Iglesias com a “incapaç de donar respostes complexes a la crisi” i de no estar “a l’alçada de les demandes dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país”, per acabar proposant Pedro Sánchez com a futur president del govern, ja que “és l’alternativa a la dreta que ha precaritzat tots els àmbits de la societat”

Entrant en educació, la número u del PSC ha defensat una escola dels 0 als 3 anys i ha fet una crida als joves a que votin la formació socialista, perquè portaran “més beques” i oferiran “més oportunitats perquè no hagin de marxar”. 

Quan a desigualtat de gènere, Batet ha fet una proclama defensant la necessitat d’una “segona revolució en aquest país per tal que les dones cobrin els mateixos sous i les mateixes pensions que els homes”

Miquel Iceta s’ha servit d’un discurs a mode de flaix bac, apel·lant a la “feina ben feta” dels alcaldes que han participat del socialisme a Terrassa, Manel Royes i Pere Navarro, per acabar presentant a Jordi Ballart com el cap de l’executiu terrassenc que “ha aturat més desnonaments i ha posat més multes als bancs que no compleixen la seva funció social”. 

Iceta, que ha estat breu, ha seguit el discurs incitant a la gent a anar a votar per tal “d’aconseguir justícia social i democràtica i enviar a Rajoy a l’atur”, alhora que ha retret al govern popular que “no ha baixat la pressió fiscal ni el deute, alhora que ha empitjorat la sanitat i l’educació pública i ha precaritzat les condicions dels treballadors”. Tenint en compte que la mitjana d’edat del públic rondava els 60 anys, Iceta ha tancat fent al·lusió a les pensions, afirmant que “Rajoy no les ha sabut gestionar” i que cal “més ocupació i de més qualitat” i s’ha enorgullit del fet que “el PSC és l’únic partit que ha proposat pujar els impostos a les grans fortunes per tal que no faltin els diners per a les pensions”.


El diputat socialista ha sentenciat que a Espanya hi ha quatre problemes fonamentals: la crisi, que provoca “que molta gent no arribi a final de mes”; la fiscalitat, que “hauria de pagar tothom i encara més els que més tenen”; la corrupció, que ha atribuït al PP pel fet “d’esquilar les arques públiques allà on governa”; i el cas de Catalunya, que “vol justícia, no privilegis”.

El “crac” de Terrassa
Jordi Ballart ha reivindicat “la ciutat democràtica i del benestar que hem construït i per la que tants i tantes socialistes han lluitat”, subratllant que no es deixaran “donar lliçons d’altres partits”. Tot i la crisi, Ballart ha afirmat que sempre ha defensat “una ciutat justa” i que aquesta “està en canvi permanent, i nosaltres propiciem aquest canvi sensat que garanteix drets i benestar per a tothom”. 

Pel que fa al líder del partit, l’alcalde ha dit que amb Pedro Sánchez tindran “un president que confia en el món municipal” i que mai els “donarà l’esquena”. A més, ha matisat que el govern de Sánchez s’allunyaria dels “disbarats de l’extremisme”.

El cap de l’executiu no ha oblidat parlar de línies vermelles, classificant la lluita contra els desnonaments, la legalitat contra els bancs, les lleis injustes, les retallades en sanitat, educació, pensions i serveis socials, la transparència i l’atur i els drets socials com a tals.