El Teatre Principal Terrassa es tanca per la caiguda del cap d'una estàtua

L’Ajuntament està estudiant les accions que es duran a terme per a reparar els danys produïts durant la calamarsada de dissabte en una de les escultures que decoren la façana i per a evitar nous desperfectes

Estàtua sense cap de la façana del Teatre Principal de Terrassa
Estàtua sense cap de la façana del Teatre Principal de Terrassa | Cristóbal Castro
La Torre
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:57h

L’Ajuntament de Terrassa està estudiant les accions que es duran a terme per a reparar els danys produïts durant la calamarsada de dissabte en una de les escultures que decoren la façana del Teatre Principal, i per a evitar nous desperfectes.

En paral·lel, el Consistori ha pres les mesures necessàries per a garantir la seguretat a l’equipament. El tram de vorera del davant s’ha acordonat i les funcions previstes per a demà es traslladaran a un altre espai.

Demà dimarts estava previst que el Principal acollís el musical “West Side Story”, a càrrec d’alumnes de l’Institut Viladecavalls i de la Banda del Conservatori de Terrassa. De manera preventiva, el Consistori ha optat per no permetre la utilització del teatre i ha ofert una sala alternativa, concretament l’Auditori Municipal, on es faran dos passis, a les 9 i a les 11, amb accés limitat a la comunitat educativa dels centres participants. “West Side Story” era l’últim espectacle programat aquesta temporada.

Fins a finals de setembre no hi ha prevista cap altra activitat al Principal, de manera que les intervencions que s’hagin de dur a terme en els propers mesos no tindran cap afectació sobre l’ús de l’equipament. L’Ajuntament decidirà properament, prèvia consulta a especialistes del sector, quines mesures es desenvoluparan a partir d’ara amb els elements escultòrics de la façana de l'equipament.

Els estudis tècnics determinaran si l’escultura malmesa es pot retirar de la façana per a la seva restauració, o si s’ha de reparar in situ. Les estàtues de la façana daten del 1911. Dissabte, durant la intensa calamarsada que va caure a Terrassa a mitja tarda, el cap d’una de les dues escultures de Pau Gargallo que flanquegen l’escut de la ciutat, a l’alçada de la sala de la cúpula, es va desprendre i va caure al terra, sense provocar ferits. Els bombers van comprovar que no hi havia risc imminent de més despreniments i van senyalitzar el tram de vorera on van caure els fragments de l’estàtua.