Aigua, seguretat i pressupostos, les tres prioritats de la CUP pel 2017 a Terrassa

Els cupaires es marquen els objectius per al segon any de mandat, fan autocrítica i lamenten que algunes de les seves propostes aprovades al ple municipal hagin quedat en "paper mullat"

La Torre
21 de juny del 2016
Actualitzat el 22 de juny a les 6:36h

La CUP va realitzar una assemblea oberta aquest dissabte Foto: CUP Terrassa


La CUP de Terrassa va celebrar el passat divendres una Assemblea Oberta a la ciutadania,
amb l'objectiu de valorar el primer any a l'Ajuntament i marcar les línies del 2n any que ara s'albira. Una de les principals crítiques va ser la constatació de les "limitacions que té la tasca municipal".  

L'aposta pel curs 2016-2017 que la CUP s'ha posat és "concentrar la tasca municipal ens menys temes, però més treballats i estudiats". A més a més, s'estableix que el "control a l'elaboració dels pressupostos de 2017, la definitiva gestió de l'aigua i el canvi de model de Seguretat seran tres de les línies més importants a treballar". 

Des de l'agrupació municipal, "moltes vegades les polítiques que es poden fer des d'un Consistori són pegats per a taponar una urgència, però no són elements que transformin el conflicte". I posen com exemple, les recents "crisis habitacionals a Terrassa, amb 44 famílies dels blocs ocupats de Les Arenes sense subministrament elèctric". Aquest exemple posa de manifest que "es poden oferir mesures d'urgència per cobrir l'expedient el mateix dia, però no es resol res de veritat. I és que la veritable gestió del conflicte implica no només una supra-escala (parlamentària), si no la voluntat de desobeir, si una llei o situació és injusta".  

Igualment, algunes propostes impulsades per la CUP, i aprovades en ple, lamenten que "no han estat aplicades", i amb això es refereixen a l'acord de treballar "prioritàriament amb entitats de Banca Ètica (com ara Triodos, Coop 57...), que ha quedat en paper mullat a causa que els serveis jurídics municipals consideren que legalment no és aplicable". 

Com a autocrítica, des de la CUP valoren la "manca de profunditat" amb la qual han treballat alguns temes, per culpa, diuen de "la petita dimensió del grup municipal, així com la falta d'experiència en la gestió municipal i presència a les institucions". Subratllen que "no som expertes, de fet, hem patit dificultats a l'hora de prendre alguns posicionaments (per no tenir prou coneixement o temps per estudiar el cas)".