La calamarsada decapita una escultura del Teatre Principal de Terrassa

Les restes del cap del conjunt escultòric de la façana van caure a la vorera del carrer Teatre, però no va haver-hi ferits

Estàtua sense cap de la façana del Teatre Principal de Terrassa
Estàtua sense cap de la façana del Teatre Principal de Terrassa | Cristóbal Castro
J.M.O.
19 de juny del 2016
Actualitzat el 20 de juny a les 17:35h

La calamarsada que va afectar ahir dissabte la ciutat va afectar un dels elements claus de la cultura local, el Teatre Principal del carrer Teatre. Van ser només vint minuts de tempesta, però intensos. La pedra va malmetre una de les escultures que decoren la façana. Els Bombers de la Generalitat van fer acte de presència i es va acordonar la zona per prevenir accidents. Les peces que hi havia a la vorera eren de grans dimensions.

Es va retirar el material desprès i es va comprovar que la resta de l'estàtua i de la façana no havien patit desperfectes i no presentaven cap tipus de perill. Malgrar la trencadissa i la caiguda de material al carrer no es van registra ferits, segons fonts municipals consultades per La Torre.
 

Restes de l'escultura caigudes al carrer Foto: Cristóbal Castro


El Teatre Principal de Terrassa és una edificació teatral els orígens de la qual es remunten al 1866, per a l'esbarjo de la burgesia industrial de la ciutat. L'edifici està inclòs al catàleg del patrimoni historicoartístic i és obra de la reforma de 1911, d'Enric Catà i Francesc Guàrdia.

El 24 de març de 2011 i coincidint amb l'any del seu centenari, es va fer l'acte d'inauguració de les obres de remodelació, que havien començat el mes d'abril de 2007 a càrrec dels arquitectes Xavier Fabré i Lluís Dilmé. Ara té una superfície total de 4.530 metres quadrats (en diverses plantes) i 623 butaques entre platea i amfiteatre, a més d'un centenar de localitats més a la Sala de la Cúpula.