FOTOS de l'assaig general i concert de la Filharmònica de Boston a Terrassa

Assaig de la Jove Filharmònica de Boston
Assaig de la Jove Filharmònica de Boston | Foto: Cristóbal Castro
La Torre
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:09h

Galeria de fotografies de l'assaig general i del concert a Terrassa
 

La Jove Orquestra Filharmònica de Boston va actuar aquest dimecres al Centre Cultural amb el cartell d'entrades exhaurides. El concert va generar molta expectació ja que la brillant formació era la primera vegada que toca a Catalunya i arreu de l’estat espanyol.

La BPYO porta una formació de més de 100 músics amb un programa que inclou la Simfonia no 5 de Txaikovski. Fundada el 1979, la Jove Orquestra Filharmònica de Boston (Boston Philharmonic Youth Orchestra – BPYO) va ser impulsada pel reconegut director Benjamin Zander.

La seva germana gran, l’Orquestra Filarmònica de Boston, està considerada una de les cinc millors orquestres dels Estats Units (Big Five). Després de l’actuació de la Jove Orquestra al Carnegie Hall el 2013, el New York Times la va qualificar com una de les orquestres joves amb més talent del moment.

La seu de l’Orquestra Filharmònica de Boston, el Symphony Hall, està considerada la millor sala de concert dels Estats Units i entre les tres millors del món. Avui dia, els seus concerts arriben a milions d’oients, no només a través dels seus concerts a Boston, sinó per Internet, ràdio, televisió, programes educatius, enregistraments i gires.