L'Esbart Egarenc de Terrassa guanya el I concurs de danses catalanes

El grup del Social aconsegueix el primer premi davant de nou grups de Catalunya i Catalunya Nord

Esbart Egarenc
Esbart Egarenc | E.E.
La Torre
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:14h

L’Esbart Egarenc del Social de Terrassa es va proclamar ahir campió del I Concurs de Danses Catalanes organitzat per la Federació d’Esbarts del Rosselló a Prada de Conflent.

El Cos de Dansa va oferir Airós i Es Jaleo davant d’un gran públic i de nou esbarts de Catalunya i Catalunya Nord. L’Esbart Juventut de Perpinyà es va endur el segon premi i el del Casal de Cultural Dansaire de Manresa el tercer.

El guanyador s’elegia mitjançant un jurat el jurat format per dos dansaires de dansa catalana, un professor de dansa catalana, un professor d'escola de dansa i un coreògraf. Segons l’organització, la decisió va ser molt complicada però finalment l’energia que desprenien els dansaires de l’Egarenc va fer decantar la balança. Abans de l’inici del concurs es decidia per sorteig l’ordre dels esbarts.

En aquest cas el grup terrassenc li va tocar interpretar les seves danses en segon lloc. Hi havia una primera part on cada esbart presentava un ball lent i una segona amb un ràpid.

El jurat es fixava en la tècnica, la música, la coreografia i el vestuari i també donava molta importància al conjunt del grup. En acabar el concurs es van donar els premis i l’Esbart Egarenc va oferir Es Jaleo altra vegada, com a guanyadors.