La Marxa Som farà parada a Rellinars, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls

La caminada ha partit aquest diumenge des del Berguedà i és una iniciativa per reclamar la independència de Catalunya i posar les bases del nou estat

La Torre
12 de juny del 2016
El 29 i 30 de juliol del 2016, el Vallès acollirà la iniciativa la Marxa Som, per reclamar la independència de Catalunya i posar les bases del nou estat. Aquesta activitat, que es realitzarà per tot Catalunya durant diverses setmanes, vol ser un instrument de democràcia participativa, que estableixi, des del territori, les línies i eixos fonamentals a través dels quals construir la independència.

La marxa ha partit aquest diumenge des del Berguedà, i passarà per molts municipis de Catalunya gràcies a les quatre columnes/itineraris de què es composa. Totes les marxes clouran totes al Santuari de Montserrat el dia 31 de juliol del 2016. D'aquesta manera, la marxa seguirà, per la part del Principat, el traçat del Camí, la ruta de senderisme cultural que recorre totes les comarques dels Països Catalans. 

Es tracta d'una iniciativa de la Plataforma Reinicia Catalunya, que treballa en col·laboració amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Súmate, Procés Constituent, i unanovaconstitucio.cat.

Columna de Llevant i Metropolitana

En la columna de Llevant, que va de Berga al Monestir de Montserrat i que té una durada de 50 dies i 853 km, l'etapa 50 correspon a Rellinars. Està previst que la Marxa Som hi passi el 31 de juliol.

No serà però l'únic municipi de la comarca que també serà protagonista d'aquesta iniciativa. Ja que la Columna Metropolitana s'inicia a Barcelona i també finalitza al Monestir de Montserrat. Són 9 dies de caminada, un total de 158,6 km i entre les etapades previstes n'hi ha tres que ens afecten directament: l'etapa 6 que anirà de Sabadell a Terrassa (24,6km), l'etapa 7 que anirà de Terrassa a Viladecavalls (10,8km) i l'etapa 8 que sortirà de Viladecavalls i arribarà fins Olesa de Montserrat (20,5km). Es calcula que l'etapa 6 tindrà lloc el dijous 28 de juliol, la 7 el divendres 29 i la 8 el dissabte dia 30.  

Cadascú podrà caminar l'etapa del municipi que esculli, en funció de la seva capacitat, voluntat i disponibilitat, així com participar a les assemblees locals, o acollir l'arribada de la Marxa a través dels Grups Locals d'Acollida. Per altra banda, també es demanarà la implicació dels ajuntaments, amb la seva col·laboració en aspectes logístics i de seguretat vial, principalment, i s'instarà a aprovar una moció de suport. 

Aquells que vulguin inscriure-s'hi només cal que enviïn el formulari que hi ha a la pàgina web. Es pot triar entre formar part del Grup Local d'Acollida (en aquest moment no està constituïda encara la de Terrassa) que organitza l'accollida de La Marxa Som el dia arriba a la població desitjada; apuntar-se a les assemblees locals del teu municipi; o caminar etapes i reservar places per sopar i dormir.