Ens calen solucions estructurals i actituds valentes a Terrassa

Comunicat de Terrassa en Comú sobre el tall de llum a famílies de les Arenes-La Grípia- Can Montllo

La Torre
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:09h
Dimecres, operaris d'Endesa custodiats pels Mossos d'Esquadra, van tallar la llum a tres blocs ocupats del carrer Falset-Cervera, al barri de les Arenes-La Grípia- Can Montllor i van deixar a les fosques a 44 famílies, vulnerant el dret a disposar de subministraments bàsics.

Un problema que ja ve de lluny, si recordem que fa prop d'un any ja s'hi havia produït un primer tall, i uns esdeveniments que ens desperten molts dubtes: Com és que després d'un any de què l'Ajuntament tingués coneixement de la problemàtica i del risc de tall la situació s'ha cronificat i s'ha produït aquesta desafortunada situació.

Com és que responsables polítics municipals havien assegurat recentment a les famílies que no es produirien talls; i per què el govern de la ciutat no ha advertit a les famílies del risc de tall i ha treballat solucions alternatives? Quina és la denúncia que ha interposat Endesa perquè els Mossos d'Esquadra s'hi personessin? Per què els Mossos davant el requeriment d'un privat no comuniquen i contrasten la necessitat d'intervenir amb l'Ajuntament? Endesa tenia el permís municipal per fer el tall? I per a manipular el subsòl? Massa interrogants es presenten en aquesta acció, davant la qual el govern de la nostra ciutat hauria de tenir una actitud valenta, més pro-activa i anticipatòria amb solucions estructurals i no d'emergència i precipitades.

Torna a ser evident, que tenim un govern al qual li manca una actitud contundent davant actuacions d'empreses que tallen els drets fonamentals dels ciutadans. Per aquest motiu, des de TeC hem sol·licitat aquest matí que es convoqui, amb caràcter d'urgència, la Comissió política d'habitatge per tal que l'equip de govern doni tota la informació sobre els fets produïts, la situació actual i les propostes de solució que es plantegen.