Els advocats de Terrassa demanen suprimir el torneig del Toro de la Vega

Les comissions de protecció dels drets dels animals del Col·legi d'Advocats de la nostra ciutat vol anar més enllà de no permetre matar en públic l'animal

E.P.
28 de maig del 2016
Actualitzat el 29 de maig a les 8:49h
Les comissions de protecció dels drets dels animals del Col·legi d'Advocats de Barcelona (Icab) i dels de Tarragona, Girona, Terrassa, Sabadell i Mataró s'han felicitat pel decret de la Junta de Castella-la Manxa que prohibeix matar en públic al Toro de la Vega, i han demanat que "es doni un pas més i se suprimeixi del tot el torneig".

En un comunicat, les comissions dels col·legis d'advocats catalans han sol·licitat que el torneig quedi prohibit i no només la mort de l'animal, i ha recordat que la Junta ha estat categòrica amb la declaració pública que queda prohibida l'ús de llances o qualsevol agressió del toro.

Tot i això, les comissions de protecció dels drets dels animals han considerat que "només la prohibició absoluta de l'espectacle pot garantir el compliment de la norma jurídica".

Les comissions esperen que l'Ajuntament de Tordesillas reformi ara les disposicions municipals pertinents amb la finalitat d'adaptar-se a aquesta nova realitat i no es faci "mai més" el Torneig del Toro de la Vega.

La comissió de l'Icab al costat de la Secció de Dret dels Animals del Col·legi d'Advocats de Madrid ja van condemnar el setembre la celebració del Toro de la Vega perquè "és una tradició violenta en què no es respecten els drets dels animals"