Cabrera i Sanmartí guanyen el Premi Resident Investigador Mútua Terrassa

La Torre
27 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:46h
Els treballs de Carlos Cabrera i Montserrat Sanmartí han estat premiats
Els treballs de Carlos Cabrera i Montserrat Sanmartí han estat premiats | Foto: MútuaTerrassa

Els treballs de Carlos Cabrera i Montserrat Sanmartí han estat premiats Foto: MútuaTerrassa


Aquest divendres, l'Edifici Docent de Mútua Terrassa ha acollit una doble celebració centrada en la figura del resident. Per una banda, l'entitat ha acollit la tradicional benvinguda i comiat dels residents i, per una altra, s'ha lliurat la primera edició del Premi Resident Investigador, convocat des del Comitè de Docència de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. Es tracta d'una iniciativa que neix per donar suport i potenciar l'esforç i l'interès dels residents envers l'àmbit de la recerca.

Els guanyadors d'aquesta primera edició han estat el resident Dr. Carlos Cabrera, de la unitat docent d'Oncologia Mèdica, amb el treball La influència genètica en càncer de mama triple negatiu i la Dra. Montserrat Sanmartí, de la unitat docent de Medicina Interna, amb el treball La prevalença trastorns cognitius en pacients amb VIH. El primer treball tenia com a objectiu investigar la influència de mutacions genètiques sobre el risc de càncer de mama triple negatiu -un subtipus d'aquest càncer- en la població de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. L'altre treball premiat ha estudiat la relació entre els trastorns neurocognitius amb la infecció per VIH per determinar-ne la prevalença, patrons així com els factors de risc associat.

Benvinguda als nous residents
 

Els nous residents, a les portes de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa Foto: MútuaTerrassa


A l'acte d'acollida dels nous residents hi ha participat Ma Emília Gil, adjunta a la Direcció General de MútuaTerrassa, el Dr. Carles Fontcuberta, gerent de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa, la Dra. Mònica Rodríguez, cap d’estudis de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i la Dra. Montse Gavagnach, cap d’estudis UDM Atenció Familiar i Comunitària de MútuaTerrassa.

Són un total de 41 els residents que han apostat per MútuaTerrassa com a entitat per a desenvolupar-hi la seva formació. Són 27 les especialitats en les quals començaran a adquirir la seva experiència professional i l'esmentat període formatiu serà d'entre 2 i 5 anys (en funció de l'especialitat). Per finalitzar l’acte, s’han lliurat els diplomes als residents que han finalitzat el període formatiu per part dels respectius representants institucionals.