Un any treballant pel canvi a Terrassa

"Un any després seguim plenament compromesos en fer de Terrassa una ciutat més justa, més equitativa més democràtica i més habitable. Una ciutat que miri i tingui cura dels seus barris i de la seva gent", diuen des de Terrassa en Comú

Terrassa en Comú
25 de maig del 2016
"Ens correspon liderar una proposta alternativa i de canvi, defensarem la nostra intenció de fer política d'una altra manera" ara fa un any d'aquestes declaracions del portaveu del Grup Municipal Terrassa en Comú, Xavi Matilla, quan TeC s'estrenava a l'ajuntament amb 4 regidors i 2 regidores. Els ciutadans de Terrassa van confirmar que era possible una candidatura que liderés el canvi a la nostra ciutat.

En un any a l'oposició hem presentat diferents proposes per fer front a l'emergència social posant Terrassa com a ciutat referent en l'aplicació de la ILP sobre emergència habitacional i pobresa energètica impulsada per la PAH. Des de TeC seguirem treballant en propostes de futur que ens permetin avançar col·lectivament, en la defensa dels drets bàsics de tots/es els /les terrassencs/ques. Continuarem defensant que l'aigua és un dret fonamental i que no ha de ser un negoci; continuarem defensant la municipalització del servei de l'aigua a Terrassa. Així com continuarem defensant l'escola pública, la Sanitat Pública i el finançament adequat del Consorci Sanitari de Terrassa per fer de la nostra ciutat una ciutat al servei de les persones; una ciutat adherida a la xarxa de ciutats refugi que vetlli pel benestar dels refugiats a la nostra ciutat.

Un any on hem treballat per fer més democràtica i participativa la nostra ciutatamb un reglament de participació que és un pas endavant, amb un llarg camí per recórrer, però que ens ha d'ajudar a reglamentar la convivència participativa i fer créixer i enfortir els espais de decisió i els àmbits d'incidència. Seguint l'exemple de Madrid i Barcelona en matèria de participació digital des de TeC vam presentar una resolució perquè l'Ajuntament de Terrassa posi en marxa una plataforma digital que permeti desenvolupar aquests processos participatius. Des de Terrassa en Comú seguirem treballant per garantir que el reglament s'apliqui en la seva màxima expressió i seguirem aportant i construint idees per millorar un document que no pot ser un punt final, sinó un punt de partida que ens ha de permetre seguir caminant cap a una democràcia real de protagonisme i control ciutadà.

Un dels temes fonamentals per nosaltres són els barris. Cal aportar una nova visió respecte a quines són les prioritats comercials, ja que el comerç és un factor estratègic a la ciutat per treballar en favor de l'equilibri entre els diferents barris. Cal activar el comerç de proximitat en aquells barris on creiem que és més necessari. Els barris són un eix central per a TeC, per això és important saber quins temes i preocupacions centren la vida de cada barri. Quines són les prioritats dels veïns? Què opinen dels temes principals que ocupen l'agenda de la ciutat? Al llarg d'aquests mesos hem realitzat 7 audiències ciutadanes on la ciutadania va ser la protagonista.

Un any després seguim plenament compromesos en fer de Terrassa una ciutat més justa, més equitativa més democràtica i més habitable. Una ciutat que miri i tingui cura dels seus barris i de la seva gent. Sabem que la nostra presència i el nostre pes a l'Ajuntament de Terrassa, com a primera força de l'oposició, és ja avui un canvi profund a la ciutat i així ho estem demostrant.

Terrassa en Comú