La XIV Fira Modernista de Terrassa s'acosta a l'excel·lent malgrat la pluja

Creix el nombre de persones que visiten per primer cop la Fira, el 16%, superant el 12% de 2015

La Torre
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:20h
Malgrat les inclemències del temps, que van obligar a suspendre o canviar d’ubicació algunes de les activitats programades a l’aire lliure, la Fira Modernista ha rebut la millor valoració per part dels visitants dels darrers anys, acostant-se a l’excel·lent amb una nota mitjana de 8,47 sobre 10.

Les notes recollides en les tres edicions anteriors marquen una tendència a l’alça, amb un 8,10 l’any 2013, un 8,22 el 2014 i un 8,41 el 2015. Així ho senyala l’enquesta realitzada per l’Ajuntament a través de l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa (OESST) en base a les entrevistes realitzades a 572 persones.

El sondeig també mostra l’increment de les persones que han visitat per primer cop la Fira, un 16% del total, pel 12% de l’any anterior. L’enquesta indica que un 96% dels enquestats manifesten que segura o probablement repetiran visita a la Fira Modernista, percentatge que gairebé iguala al de l’any passat, que va ser del 96,4%.

Destaca l’alt grau de satisfacció manifestat pels enquestats respecte al programa d’activitats. Un 9 ha estat la puntuació més repetida en aquest aspecte, amb una qualificació mitjana de 8,24.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, posa en valor “la gran acceptació, tant per part dels terrassencs com dels visitants de fora de la ciutat, de les activitats que els proposa la Fira Modernista. Una Fira que enguany ha fet front al handicap de la pluja i l’ha superat amb nota, demostrant que està consolidada com a una excel·lent proposta molt arrelada a la ciutat i com una potent eina de projecció exterior”.

L’ambientació de la Fira ha estat l’aspecte més destacat positivament. L’espai en el que es desenvolupen de manera majoritària les activitats de la mostra, amb una valoració de 8,59, així com tot allò que constitueix el Mercat Modernista, amb una puntuació de 8,56, són els aspectes més ben valorats per part dels assistents.

Per contra, la gran majoria de visitants no ha trobat cap aspecte negatiu, concretament el 43,8%. L’enquesta aporta igualment dades sobre la procedència dels visitants. En comparació amb les tres edicions anteriors de la Fira Modernista, la d’aquest any presenta una preeminència dels visitants locals més accentuada, segurament com a conseqüència de la incertesa i l’adversitat meteorològica que ha acompanyat la preparació i el desenvolupament de la Fira. Les diferents edicions s’havien caracteritzat pel seu elevat grau d’obertura a l’exterior i la presència de visitants residents en d’altres municipis havia estat sempre superior al 20%, assolint el 25,7% l’any 2015. Cal destacar que gairebé el 80% dels forasters que han passat per la XIV Fira Modernista han manifestat la seva intenció de tornar a visitar la ciutat en els propers mesos.