Terrassa acull diumenge la 11a Distrobada de la Coordinadora Capaç

La plataforma reclama la construcció de la nova Residència, Centre de Dia i Centre de Respir per a les persones amb discapacitat

La Torre
14 de maig del 2016
Actualitzat el 19 de maig a les 16:54h
La Coordinadora Capaç és una entitat que va ser constituïda fa 10 anys per les AMPA de les escoles d'educació especial de Terrassa i per familiars de persones adultes amb discapacitat intel·lectual que són usuàries de centres ocupacionals i tallers com FUPAR, Prodis, Centre de Dia La Pineda, etc.

Aquest diumenge, la Muntanyeta del Parc de Vallparadís acollirà des de les 11 del matí fins a les 5 de la tarda la 11a Distrobada, hi haurà una festa lúdica i reivindicativa organitzada per la Coordinadora Capaç, que agrupa a entitats i familiars de persones amb Discapacitat Intel·lectual de Terrassa. És una festa oberta, en la qual volen compartir un dia de diversió amb tothom que vulgui passar una bona estona i conèixer millor la problemàtica.

Aquest any hi haurà tallers, música, animació, tómbola de regals, venda de samarretes, castells amb els Minyons de Terrassa, fideuà popular i ball. 

Objectius i lluites

L'objectiu és defensar els drets dels fills de l'entitat, que en els darrers anys han patit "un important retrocés: retallades de les prestacions de la Llei de Dependència, establiment de copagaments confiscatoris, manca d'inversions en els equipaments necessaris, etc.." Per aquesta raó, l'associació participa activament en la "Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat" de Terrassa, i denuncien les mancances i vulneracions dels drets dels membres de l'entitat i promouen l'oferta d'oci adaptat i inclusiu.

Actualment, entre altres activitats, la coordinadora està lluitant perquè "d'una vegada es faci la construcció de la nova Residència, Centre de Dia i Centre de Respir, equipaments imprescindibles per a la nostra ciutat i el seu àmbit d'influència". El conveni pel qual s'havia de construir aquest centre es va signar l'any 2006 i "encara no s'ha fet res, malgrat haver-hi un terreny disponible des del 2009 i haver aconseguit reprendre les converses amb el Departament de Benestar i Família". També estan lluitant perquè es doti dels recursos necessaris als Centres Ocupacionals i Especials de Treball "perquè puguin agafar a les persones que ara es troben a casa en llista d'espera".