Els gofrats de Carme Colldecarrera, a l'espai Abrils de Terrassa

El gofrat és una modalitat de gravat sense tinta, un tipus d'estampació que accentua els relleus i les textures

La Torre
06 de maig del 2016
Actualitzat el 13 de maig a les 11:00h
Aquest divendres dia 6 de maig, a les set de la tarda, s’inaugura a l’espai Abrils una exposició de l’artista Carme Colldecarrera. L’exposició són obres amb la tècnica gofrat, i estarà exposada fins al 2 de juny al carrer Baldrich 51 B de Terrassa.

El gravat ha estat una tècnica artística que ha donat grans obres a la Història de l'Art: des de Mantegna, Durero, Rembrandt, Piranesi, a Goya, Picasso i molts d'altres a Europa i a la resta del món, tots els grans ens han deixat obres mestres en els diferents tipus de gravats, la qual cosa revaloritza, sense cap mena de dubte, aquesta tècnica.

Carme Colldecarrera utilitza el gofrat, que és una modalitat de gravat sense tinta, un tipus d'estampació que accentua els relleus i les textures. Combina diverses planxes de linòleum o coure que ha passat pel tòrcul o premsa de gran pressió. Després aplica color, poques vegades, i sempre diferents materials, com el ciment, amb els que aconsegueix el seu característic contrast de textures. En altres ocasions aplica paper japonès que ofereix una sensació de veladura i matisa les textures.