El Front Nacional Identitari de Josep Anglada obre una delegació a Terrassa

El líder del partit anuncia que estarà el proper dijous a Terrassa per posar-la en marxa

La Torre
16 d'abril del 2016
Actualitzat el 17 d'abril a les 8:09h
Josep Anglada.
Josep Anglada. | Adrià Costa

Josep Anglada. Foto: Adrià Costa


El Front Nacional Identitari Català (FNIC), la nova formació de l'exlíder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, s'articularà a Terrassa, segons una piulada d'ell mateix. La presentació oficial es contempla pel proper dijous. 

El Front Nacional Identitari Català, nascut a imatge del seu homònim francès de Le Pen, ha estat donat d'alta aquest mateix mes de febrer al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior tot i que, segons el líder identitari "funciona des del passat mes d'octubre i ja ha començat a articular-se al Vallès Oriental, al Baix Llobregat, o a les Balears, a més a més de a Osona, on ha nascut. 

Actualment Josep Anglada és regidor a l'Ajuntament de Vic per la Plataforma Vigatana, formació amb la que es va presentar a la capital d'Osona després dels conflictes que va tenir amb altres dirigents de PxC i que van acabar amb una gran crisi de la formació racista, amb denúncies creuades i amb el seu fundador fora del partit. Plataforma Vigatana, però, no es la fórmula adequada per intentar implantar-se al territori i per això Josep Anglada va formalitzar la tardor passada el FNIC que ha aconseguit legalitzar aquest febrer després d'un primer intent fallit.

Com es pot comprovar als missatges que publiquen a les xarxes socials i als seus webs, i fins i tot en el mateix nom de la formació, el FNIC és un partit desacomplexadament racista que difon missatges del tipus "Si vius a Catalunya i no vols que moros i negres es quedin amb les ajudes socials, ara tens el FNIC", o "Aquest serà l'aspecte de la Torre Eiffel dins d'uns anys", amb una foto del símbol parisenc islamitzat.