L'Hospital de Terrassa obligat a fer retallades per evitar ser intervingut

El CST tanca l'exercici anual de 2015 amb un dèficit de 5 milions que el situa en una posició vulnerable davant del Departament de Salut i que 'obligarà a prendre decisions dràstiques

El CST ha tancat l'exercici anual de 2015 amb un dèficit de 5 milions d'euros
El CST ha tancat l'exercici anual de 2015 amb un dèficit de 5 milions d'euros | Foto: Cristóbal Castro
La Torre
31 de març del 2016
Actualitzat a les 22:10h

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) es troba amb negociacions amb el Departament de Salut de la Generalitat per elaborar un pla de reequilibri econòmic. Segons informacions publicades per El País, aquest pla suposaria una retallada de 3,5 milions en el capítol de personal (sigui amb acomiadaments, reduccions salarials, baixes incentivades o prejubilacions) per tal de contrarestar un dèficit que se situaria en els cinc milions d'euros, un cop fet el tancament de 2015.

Aquest pla té per objectiu determinar si cal la intervenció de la Generalitat i la suspensió del seu règim especial d'autonomia de gestió. El CST no ha tancat l'exercici anual amb dèficit zero i això podria provocar la pèrdua d'aquesta independència en la gestió econòmica.

Segons informa El País, la intervenció no susposaria la caiguda de la cúpula directiva del centre ni el desembarcament d'una comissió gestora per fer-se càrrec del CST sinó que "les decisions econòmiques del centre passarien a ser controlades i fiscalitzades per la Generalitat".