Un veí de Can Boada denuncia en un bloc l'estat de degradació del barri

Jose Aguilera ha decidit crear una pàgina web per "conscienciar a les administracions" de la necessitat de fer diverses actuacions a la zona i així millorar "la qualitat de vida dels egarencs"

Cases amb les portes tapiades i pintades a les parets
Cases amb les portes tapiades i pintades a les parets | Foto: Jose Aguilera
La Torre
25 de març del 2016
Actualitzat a les 14:45h

Barreres arquitectòniques que dificulten el pas de persones amb mobilitat reduïda Foto: Jose Aguilera


Jose Aguilera és un veí de Can Boada Casc Antic, al districte 5. A finals de l'any passat preocupat pel "greu deteriorament" del barri on viu va decidir posar en marxa un bloc. Aguilera explica a La Torre que l'objectiu d'aquesta pàgina web oberta a la participació de tots els egarencs és "millorar la situació actual" i per això no dubta a recordar que la zona al llarg dels anys ha fet diverses reivindicacions històriques que encara no s'han complert. 

Per exemple, la "brutícia continuada dels carrers" o les "construccions a mitjà edificar i nombroses cases tapiades i en estat ruïnós". Aguilera també vol denunciar la falta d'equipaments, com ara "un petit Casal de barri en lloc de tenir el seu propi centre cívic" i la mancança de zones verdes. Així mateix, les queixes també es deriven cap a les "innombrables barreres arquitectòniques (inclosa la línia de Renfe) i els pronunciats desnivells" i la falta d'una "oficina de correus" o "absència de comerços".

Aquest veí explica que vol que la gent s'impliqui i participi enviant imatges i fent suggeriments, tot amb la intenció de "conscienciar a les administracions del grau de deteriorament" i d'aquesta manera "aconseguir actuacions que permetin pal·liar aquesta degradació". Aguilera considera que amb aquestes accions bàsiques "convertirien Can Boada en un barri més habitable i repercutiria en una millora en la qualitat de vida dels seus veïns".
 

Pendents pronunciades als carrers del barri Foto: Jose Aguilera
 

Cases amb les portes tapiades Foto: Jose Aguilera