Castellbisbal celebra la Festa de l'Arbre

Es plantaran prop d'un centenar de plantes, entre arbustos i diferents espècies d’arbres

La Torre
05 de març del 2016
Aquest diumenge, 6 de març, a partir de les 10.30 hores, se celebrarà al Parc de l’Ermita la tradicional Festa de l’Arbre. La cita, que vol ser una jornada reivindicativa en favor de la sostenibilitat ambiental, permetrà enguany recuperar algunes zones d’arbres actualment degradades, i reordenar i millorar alguns sectors ocupats per matollars.

En total es plantaran prop d’un centenar de plantes, entre arbustos i diferents espècies d’arbres, com ara alzines, robínies i pruneres al Parc de l’Ermita, un entorn que darrerament s’ha convertit en referent botànic per a la població escolar del municipi, on sovint es fan tallers mediambientals.

La festa, organitzada per la Regidoria de Medi Ambient, començarà amb un esmorzar popular i continuarà amb la plantada d’arbres, activitats, totes elles, obertes a la participació de tothom qui s’animi a gaudir d’un matí de contacte amb la natura. Com a obsequi, totes les persones que col·laborin en la plantada rebran de regal una espècie aromàtica pròpia del nostre bosc de clima mediterrani.

Caminada de reconeixement del terme

Coincidint amb la Festa de l’Arbre, aquest diumenge, 6 de març, també es farà una caminada guiada d’uns vuit quilòmetres i apte per a totes les edats que, a les 9 hores, sortirà de Can Margarit i arribarà, a mig matí, a la zona del Parc de l’Ermita.

Durant l’excursió, que forma part de les activitats de les Jornades per la igualtat, el geògraf Albert Escayol explicarà als assistents la transformació del paisatge de Castellbisbal i farà algunes pinzellades sobre la flora i la fauna típiques del nostre entorn.

Per participar en la caminada cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic aigualtat@castellbisbal.cat o bé trucant a Can Margarit, al telèfon 93 772 00 55.