Terrassa desterra el bust del rei de la sala de plens

La proposta d'ERC-MES va obtenir el suport de la CUP, CDC i TeC | El bust va ser col·locat el passat mes de novembre obra de l'artista local Pere Puntí

La Torre
26 de febrer del 2016
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:32h
El bust de Felip VI vigilant la sala de plens
El bust de Felip VI vigilant la sala de plens | Foto: Cristina Moraguez

El bust de Felip VI vigilant la sala de plens Foto: Cristina Moraguez


El ple municipal de Terrassa del mes de febrer, celebrat aquest dijous, va aprovar la retirada de símbols monàrquics de les dependències municipals de l'Ajuntament, inclòs el bust de Felip VI. Aquest punt de la moció, presentada per ERC-MES, va obtenir el suport de la CUP, CDC i TeC. PP i C's van votar-hi en contra mentre que el PSC es va abstenir. 

Va ser el passat mes de novembre que la sala de plens de l'Ajuntament de Terrassa va col·locar un bust del rei Felip VI, uns mesos després de retirar el del seu pare, Joan Carles I. La imatge es va estrenar en la sessió plenària dedicada als pressupostos.

La legislació obliga a tenir una imatge del monarca i es pot optar per un quadre o per un bust. A Terrassa es va prendre partit per la segona opció atès que les parets estan ocupades pels terrassencs Il·lustres. El bust del rei Felip VI va ser una cessió de l'artista local Pere Puntí. Aquest divendres, la figura ja havia estat retirada de la sala plenària.

D'altra banda, en el segon punt de la moció, el consistori egarenc -en aquest amb el suport del PSC- també es compromet a revisar el nomenclàtor de la ciutat i treure tots els elements borbònics presents.