Dos nous cotxes elèctrics per a l'Ajuntament de Castellbisbal

Al pàrquing d’Els Costals s'ha instal·lat un punt gratuït de recàrrega de cotxes, motos i bicis elèctriques

La Torre
21 de febrer del 2016
L'Ajuntament de Castellbisbal ha incorporat dos nous cotxes elèctrics a la flota municipal que els serveis tècnics utilitzaran per fer tasques d’inspecció i manteniment. Els vehicles són un monovolum del model LEAF i una furgoneta e-NV200, que l’empresa automobilística Nissan ha cedit gratuïtament, fins al 20 d’abril, mitjançant una campanya de promoció de l’ús del vehicle elèctric impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

A finals de l’any passat, els serveis tècnics municipals també van disposar, temporalment, de dos vehicles elèctrics, en aquest cas fruit d’un acord de col·laboració amb Renault. "Iniciatives com aquestes, que no suposen cap cost per a l’Ajuntament, ens permeten comprovar l’eficàcia d’aquests nous sistemes de mobilitat sostenible i valorar la possibilitat de, en un futur, adquirir alguns d’aquests vehicles per renovar la flota municipal", destaca Joaquim Sardà, regidor de Serveis Municipals Territorials.

En aquesta línia de promocionar la mobilitat sostenible, l’Ajuntament de Castellbisbal ha impulsat una sèrie de mesures com ara la posada en marxa, al pàrquing d’Els Costals, d’un punt gratuït de recàrrega de cotxes, motos i bicis elèctriques. “Utilitzar aquest tipus de vehicles en comptes de cotxes amb motor de combustió suposa principalment un benefici ambiental, perquè són silenciosos i perquè les seves emissions zero contribueixen a disminuir l'efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica, especialment problemàtica a les àrees metropolitanes”, destaca el regidor de Medi Ambient, Enrico Martinelli.