José García López guanya la 9a Mont-rodon de Matadepera

La competició ha reunit 450 corredors
La competició ha reunit 450 corredors | Foto: Matadepera.cat
La Torre
07 de febrer del 2016

Amb un temps de 57 minuts i 12 segons el corredor José García López s'ha proclamat aquest diumenge guanyador de la novena edició de la Cursa de la Mont-rodon, una de les proves més consolidades del calendari esportiu comarcal. Segons explica Matadepera.cat, la competició ha reunit 450 corredors, i un any més, ha tornat a recórrer alguns dels punts més emblemàtics de l’espai natural que envolta el poble.

Han estat 13 km de carrera, amb 600 metres de desnivell positiu, per corriols del Parc Natural, passant per punts com el propi Mont-rodon, el Coll de Grua, Can Torres o el Turó del Pujol. De fet, l'organització ha tingut especial cura que pràcticament tot el recorregut passés per pistes forestals i corriols, amb poc asfalt, quelcom que els participants han agraït.

La classificació masculina s'ha completat amb Xavi Zapater (58 minuts) i Marc Porcar Tost (59 minuts i 11 segons). Pel que fa a la categoria femenina, Arca Salcudena (1 hora i 17 minuts), Laia Núñez Ramos (1 hora i 19 minuts) i Nati Rubio Martínez (1 hora i 19 minuts) han estat les primeres en arribar.

La cursa ha sortit a les 10 de la plaça del Casal de Cultura amb l'ambient fred i encara amb el terra ben moll de la pluja que ha caigut aquest matí (3'5 litres per m2 segons l'estació meteorològica del Casal de Cultura). Com l'any passat, part del preu de la inscripció s'ha destinat a Caritas. Aquest any, a més, s’ha estrenat la Mini Mont-rodon, una cursa pels més petits de casa dividida en tres proves: 400 metres (6-8 anys), 700 metres (9-11 anys) i 1 km (12-14 anys).