El Consell Comarcal crearà una Comissió de Transparència

Les CUP-CAV presidirà el nou òrgan i s'elaborarà un Codi ètic i de bon govern i vetllarà per la implementació de la Llei de Transparència

La Torre
07 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:49h
El Ple del Consell Comarcal va aprovar aquest dijous la Creació d’una Comissió de Transparència. Segons van acordar els portaveus de les diferents formacions polítiques la presidència d’aquesta Comissió recaurà en un dels grups de l’oposició, concretament en el grup comarcal de la CUP-CAV (Candidatures Alternatives del Vallès). Aquesta Comissió tindrà l’encàrrec de debatre i elaborar un Codi ètic i de bon govern del Consell Comarcal i de vetllar per la implementació de la Llei de Transparència, que ja és vigent.

A més, des de la mateixa Comissió es farà seguiment del procés judicial i les novetats que es puguin produir sobre el Cas Mercuri, en el qual el Consell Comarcal està personat com a acusació particular, tal com va decidir el govern comarcal fa poques setmanes. L’aprovació de la creació de la Comissió es va fer per unanimitat i responent a la proposta de Moció presentada al Ple pel grup d’Entesa, que va ser acceptada en part per la resta de grups. 

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va explicar que “el Codi ètic s’ha de fer sumant voluntats, opinions i punts de vista dels diferents grups. Convocarem properament la Comissió de Transparència que esperem que també serveixi per donar compliment a la normativa i per millorar la imatge del Consell. Des de l’equip de govern considerem que és positiu, per mostrar aquesta voluntat de transparència, cedir la presidència de la Comissió a l’oposició i en concret al grup de les CUP-CAV, que també eren a l’oposició el mandat passat. La proposta que hem fet des de l’equip de govern és que sigui en el sí d’aquest òrgan i de la Junta de Portaveus on es faci seguiment del Cas Mercuri, com hem fet fins ara, compartint tota la informació de què disposem”. 

Des del grup de les CUP-CAV, el portaveu Josep Maria Osuna, va assegurar que “compartim el fons i estem disposats a presidir aquesta Comissió i que sigui en aquesta on es debati quin és el model de Codi Ètic que volem i on es faci seguiment dels aspectes que afectin al Cas Mercuri”. 

Per tot plegat es va deixar sobre la taula una altra moció de l’Entesa que proposava la creació d’una altra Comissió per seguir aquest Cas. La resta de grups comarcals van estar d’acord que aquesta funció ja l’integra la Comissió de Transparència.