Èxit del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa

Un 34% dels inscrits -prop d'un centenar de joves- ja han trobat feina

La Torre
06 de febrer del 2016

Acte de lliurament del certificat del programa de Garantia Juvenil Foto: Cambra Terrassa


Un total de 131 joves que han finalitzat la formació del pla de capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa en el transcurs de l'any 2015 han rebut el certificat acreditatiu en el marc d'un acte protocolari i formal que ha tingut lloc aquest dijous a la seu de la institució terrassenca.

En un acte presidit per Marià Galí, president de la Cambra de Terrassa, que ha estat acompanyat de Miquel Sàmper, tinent d'alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l'Ajuntament de Terrassa, la institució ha lliurat un total de 131 certificats acreditatius de la formació troncal i 65 certificats de la formació específica. 

Des de l'inici del programa el primer trimestre de 2015, 288 joves s'han inscrit al programa de Garantia Juvenil de la Cambra. L'entitat empresarial ofereix un itinerari formatiu individualitzat i un servei d'acompanyament orientat a facilitar la incorporació dels joves al mercat laboral.

288 joves en el primer any

Del total dels 288 joves que s'han inscrit al programa de la Cambra de Terrassa, xifra que ha superat les expectatives inicials fixada en 200 participants per al primer any, un 34% -97 joves- s'han incorporat al mercat laboral i actualment estan treballant. Per a la institució, es tracta d'un resultat molt satisfactori que materialitza l'alt grau d'efectivitat i aplicabilitat del programa que ha dissenyat l'entitat empresarial per afavorir la integració professional dels joves que actualment es troben sense feina.

La Cambra de Terrassa preveu acompanyar un total de 228 joves més al llarg de 2016. Així, l’entitat haurà acompanyat un total de 516 joves en els dos primers anys, xifra que representarà un 65% del total previst per als quatre anys (2015-2018) de vigència del programa.