Més de 300 persones evacuades per un simulacre d'incendi a l'Ajuntament

S'ha aconseguit evacuar els tres edificis municipals en un minut i trenta segons

La Torre
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:55h
300 treballadors han estat evacuats aquest dijous
300 treballadors han estat evacuats aquest dijous | Foto: Aj. Terrassa

300 treballadors han estat evacuats aquest dijous Foto: Aj. Terrassa


Més de 300 treballadors i treballadores municipals han participat aquest dijous en un simulacre per incendi que ha afectat l'edifici consistorial del Raval de Montserrat, el de la plaça Didó, i el tercer immoble d'oficines que uneix ambdós edificis.

Durant el simulacre, el personal de l'Ajuntament de Terrassa ha posat en pràctica la formació rebuda en el marc del Pla d'Autoprotecció de la seu central del consistori. El resultat del simulacre s'ha valorat com a molt positiu, ja que s'han aconseguit evacuar els tres edificis municipals en un minut i trenta segons.

El Pla d'Autoprotecció estableix quines actuacions s'han de dur a terme en cas que hi hagi una emergència, com ara un incendi, núvol tòxic, amenaça de seguretat, etc, i determina qui són els actuants. En aquest cas, n'ha pres part, amb diverses responsabilitats durant el simulacre, una vuitantena de treballadors i treballadores municipals que han informat la resta de personal, han organitzat l'evacuació o han acompanyat les persones ferides fins a l'arribada dels equips d'emergència.

Aquestes persones han rebut formació específica, mentre que la resta de personal municipal ha rebut també una formació bàsica sobre el pla i sobre el simulacre, que també ha comptat amb la intervenció d'unitats de Bombers i d'efectius del SEM.