Terrassa acollirà una funció benèfica de dansa per als refugiats

El projecte "Dansa Solidària" també passarà per Barcelona i Sant Cugat

La Torre
06 de febrer del 2016
L'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Creu Roja, presenta aquest cap de setmana dues gales solidàries amb 57 ballarins que interpreten set coreografies diferents, aquest dissabte 6 i diumenge 7 de febrer, al Teatre Ovidi Montllor de Barcelona. La recaptació d'aquestes dues funcions a preus populars es destinarà íntegrament al programa d'acollida i integració dels refugiats a Catalunya.

L'espectacle Dansa Solidària Refugiats presenta les actuacions dels alumnes dels conservatoris professional i superior de dansa en els tres estils que s'imparteixen al centre: clàssic, contemporani i espanyol. La jove companyia de l'Institut del Teatre, IT Dansa, tanca el programa interpretant la coreografia Minus 16, del prestigiós coreògraf Ohad Naharin. La part tècnica de les funcions comptarà amb la col·laboració de l'escola de tècnics de l'Institut del Teatre, ESTAE.

Les properes funcions de Dansa Solidària tindran lloc el 30 d'abril al Teatre-Auditori de Sant Cugat i l'11 de juny al Centre Cultural de Terrassa. Aquestes actuacions formen part del projecte impulsat per l'Institut del Teatre per contribuir, des de la dansa, a ajudar els sectors més desfavorits de la nostra societat i a la millora de la qualitat de vida d'aquells que més ho necessiten. La presentació pública del projecte va tenir lloc l'abril de l'any passat al Mercat de les Flors, amb una funció que va destinar la recaptació de la taquilla a finançar un projecte de dansa amb dones de centres penitenciaris.