El nou centre comercial de Terrassa és una nova passa en la vampirització del comerç local

La CUP insta l'Ajuntament a prendre mesures urbanístiques per a evitar l'obertura

La Torre
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 8:51h

Només han passat dos mesos des de la polèmica en torn a la moratòria de Grans Superfícies, impulsada per la CUP arran de la massiva proliferació de macro-supermercats i nous centres comercials a Terrassa. I novament hem de lamentar un nou anunci d'obertura d'una estructura d'aquestes característiques, tal com publica La Torre del Palau i que ocuparà un solar de fins a 56.000 metres quadrats (i més que en podrà tenir en les diferents alçades).

Des de la CUP ja vam alertar que la proliferació de centres comercials anirà en detriment del comerç local de Terrassa. Precisament del comerç de barri de la ciutat, que intenta dinamitzar els barris des de sempre. I és que l'entrada d'aquests supermercats, a cop de talonari i permetent-se acumular pèrdues durant els primers anys a costa de destruir la competència local, no multiplicarà l'activitat comercial. Senzillament, la transforma a pitjor.

Perquè empitjorarà les condicions laborals dels treballadors; perquè els beneficis no revertiran a la ciutat, si no que seran deslocalitzats allà on estiguin els amos d'aquestes multinacionals; perquè destrueixen el teixit comercial dels barris; perquè porta els aliments en avió des de de milers de quilòmetres de distància, en comptes d'apostar per un model de proximitat; i perquè és, en suma, un model insostenible.

Per això creiem que l'Ajuntament hauria d'haver actuat ja, donat que disposa de mesures legals en l'àmbit urbanístic i d'Ordenació del Territori, amb el fi d'impedir la vampirització i canibalització del comerç local de Terrassa.