El sector serveis copa el 75% de les noves empreses creades a Terrassa

Terrassa ocupa la sisena posició de ciutats catalanes amb més personal assalariat, per davant de poblacions veïnes com ara Sant Cugat del Vallès i Sabadell

La Torre
03 de febrer del 2016
L’Oficina d'Atenció a l'Empresa ha ajudat a crear un total de 66 empreses durant el 2015, el que suposa un increment de prop del 16% respecte a les 57 empreses que es van crear l’any anterior. El 75% d’aquestes noves empreses són del sector serveis (consultories en TIC’s, teràpies naturals, serveis d’enginyeria, consultores en comerç internacional, en comunicació ,etc.), mentre que el 25% són del sector del comerç (establiments d’alimentació, forn/cafeteria, bars, restaurants, etc.). 

El servei de l’Ajuntament de Terrassa, la porta d’entrada a totes les consultes relacionades amb l’activitat econòmica de la ciutat, va rebre l’any passat prop de 10.973 demandes relacionades amb els tràmits per a l’obertura de noves activitats, traspassos, emprenedoria, consum i mercats municipals, entre d’altres. D’aquestes consultes, 727 s’han revertit en expedients d’activitats presentats per a poder desenvolupar les seves actuacions com ara peticions de llicències ambientals, recreatives, declaracions responsables o canvis de nom, entre d’altres tipologies. 

Per la seva banda, el servei d’Emprenedoria i Economia Social ha atès 755 persones amb idees de negoci durant l’any passat, de les quals 80 han estat consultes sobre economia social i en la seva forma també de cooperativisme. És destacable la paritat del públic d’aquest servei ja que, per gènere, les persones usuàries han estat 376 dones i 379 homes. 

El Tinent d’Alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, s’ha mostrat satisfet davant d’aquestes dades "que demostren que a la nostra ciutat hi ha moltes persones emprenedores que tenen empenta i que, amb les seves idees de negoci, contribueixen a millorar l’ocupació i a fer créixer l’economia". Sàmper també ha posat l’accent en el darrer informe sobre l’evolució del mercat de treball a Terrassa realitzat per l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat, que recull que en el darrer trimestre la ciutat ha generat un saldo net de més de 332 llocs de treball en la indústria.

Segons aquest informe, Terrassa ocupa la sisena posició de ciutats catalanes amb més personal assalariat, 49.878, per davant de poblacions veïnes com ara Sant Cugat del Vallès i Sabadell, entre d’altres. Aquest augment es deu, principalment, a la contractació en el sector Serveis, que presenta un increment respecte del trimestre anterior de gairebé un 6%, i més d'un 9% interanual. Dins d'aquest sector, el grup que ha experimentat un augment més important ha estat el de l'hostaleria (bars, restaurants, cantines, etc), amb un saldo anual positiu superior als 1.500 treballadors. El darrer trimestre també s'ha experimentat una lleugera pujada del nombre de treballadors autònoms (+1,23%), situant-se a final d'any en els 12.676.

Podeu consultar aquest informe al web corporatiu de l’Ajuntament de Terrassa.